Η εποχή του φθηνού φαγητού και της φθηνής βενζίνης έχει τελειώσει

Όλοι οι τρόποι ζωής μας πρόκειται να αλλάξουν σημαντικά, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει τι έρχεται. Σε όλη μας τη ζωή, ήμασταν πάντα σε θέση να εξαρτόμαστε από μερικά πράγματα. Θα υπήρχε πάντα φθηνή βενζίνη για τα οχήματά μας και πάντα θα υπήρχαν βουνά από φτηνά τρόφιμα στο παντοπωλείο. Ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στον Λευκό Οίκο και ανεξάρτητα από το τι άλλο συνέβαινε στον κόσμο, αυτά τα δύο πράγματα παρέμεναν πάντα τα ίδια. Δυστυχώς, αυτές οι μέρες έχουν τελειώσει και δεν επιστρέφουν.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Έχουμε μπει στη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση που έχει βιώσει ποτέ κανείς από εμάς και δεν πρόκειται να φύγει σύντομα.

Έτσι, μπορεί να συνηθίσετε τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ολοκαίνουργια υψηλά ρεκόρ όλων των εποχών σημειώθηκαν σε όλη τη νότια Καλιφόρνια:

Λος Άντζελες-Λονγκ Μπιτς – 6,46 $ (υψηλό ρεκόρ)
Orange County – 6,42 $ (ρεκόρ το Σάββατο)
Επαρχία Ventura – 6,40 $
Riverside County – 6,33 $ (υψηλό ρεκόρ)
Κομητεία San Bernardino $6,32


Αλλά δεν είναι αυτό το πραγματικό πρόβλημα.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι με το φυσικό αέριο.

Χάρη στον πόλεμο στην Ουκρανία, οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν γίνει εξαιρετικά περιορισμένες και αυτό έχει ωθήσει τις τιμές στη στρατόσφαιρα.

Περιττό να πούμε ότι αυτό θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις παραγωγές τροφίμων τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με το Bloomberg, πάνω από τα δύο τρίτα της συνολικής παραγωγικής ικανότητας λιπασμάτων στην Ευρώπη έχει ήδη κλείσει λόγω του αυξανόμενου κόστους φυσικού αερίου…



Η κρίση λιπασμάτων στην Ευρώπη βαθαίνει με περισσότερα από τα δύο τρίτα της παραγωγικής ικανότητας να έχουν σταματήσει λόγω της αύξησης του κόστους φυσικού αερίου, απειλώντας τους αγρότες και τους καταναλωτές πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής.

Αυτή είναι μια απολύτως τεράστια ιστορία, αλλά σχεδόν κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν την καλύπτει.

Η παγκόσμια παραγωγή λιπασμάτων πρόκειται να μειωθεί σημαντικά και αυτό θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή σε όλο τον κόσμο:

«Το κλείσιμο των εργοστασίων αζώτου στην Ευρώπη δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα στην Ευρώπη», είπε. «Η μειωμένη προσφορά σε κλίμακα που παρατηρήθηκε αυτήν την εβδομάδα όχι μόνο αυξάνει το οριακό κόστος παραγωγής αζωτούχων λιπασμάτων, αλλά θα ενισχύσει επίσης την παγκόσμια αγορά, ασκώντας πίεση στη διαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών των φυτών στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν».

Βλέπουμε ήδη τις τιμές αλλού να αυξάνονται ξανά. Η τιμή του κοινού αζωτούχου λιπάσματος ουρίας στη Νέα Ορλεάνη αυξήθηκε πάνω από 20% σε εβδομαδιαίες τιμές την Παρασκευή, τη μεγαλύτερη από τον Μάρτιο, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με την Green Markets.


Ξέρω ότι το λίπασμα μπορεί να μην είναι το πιο συναρπαστικό θέμα για πολλούς ανθρώπους, αλλά η αλήθεια είναι ότι περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός θα λιμοκτονούσε αν δεν το είχαμε:

Στην πραγματικότητα, υπολογίζεται ότι τα αζωτούχα λιπάσματα υποστηρίζουν τώρα περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού. Με άλλα λόγια, ο Fritz Haber και ο Carl Bosch - οι πρωτοπόροι αυτής της τεχνολογικής ανακάλυψης - εκτιμάται ότι επέτρεψαν τη ζωή πολλών δισεκατομμυρίων ανθρώπων, που διαφορετικά θα είχαν πεθάνει πρόωρα ή δεν θα είχαν γεννηθεί ποτέ.

Αφήστε αυτή την παράγραφο να βυθιστεί για μια στιγμή.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε ακόμη και να φτάσουμε κοντά στο να ταΐσουμε όλους στον πλανήτη είναι χρησιμοποιώντας τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων, αλλά τώρα τα εργοστάσια λιπασμάτων σε όλη την Ευρώπη αναγκάζονται να κλείσουν λόγω της τιμής του φυσικού αερίου.

Όσο συνεχίζεται αυτή η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, θα συνεχιστεί και η παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Η Ρωσία είναι συνήθως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο και το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία θα συνέδραμε πολύ στην επίλυση των σημερινών προβλημάτων μας.

Αλλά δεν πρόκειται να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Για άλλη μια φορά, οι δυτικοί ηγέτες μας διαβεβαιώνουν ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει έως ότου η Ρωσία αναγκαστεί να εγκαταλείψει κάθε εκατοστό της ουκρανικής επικράτειας.

Αυτό περιλαμβάνει το Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ και την Κριμαία.

Φυσικά οι Ρώσοι θα χρησιμοποιούσαν τακτικά πυρηνικά πολύ πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Και μόλις οι Ρώσοι χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά, η Δύση θα κάνει το ίδιο.

Όπως έχει σήμερα, δεν υπάρχει «λύση εκτός πλαισίου» για αυτόν τον πόλεμο.

Αντίθετα, απλώς μετράμε αντίστροφα τις μέρες μέχρι να γίνει πυρηνική ενέργεια.

Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά είναι η αλήθεια.

Εάν ο αμερικανικός λαός καταλάβαινε πραγματικά τι διακυβεύεται, θα υπήρχαν μαζικές ειρηνευτικές διαδηλώσεις σε όλο το έθνος αυτή την στιγμή.

Εν τω μεταξύ, η χειρότερη πολυετής υπερξηρασία των τελευταίων 1.200 ετών συνεχίζει να καταστρέφει απόλυτα τη γεωργική παραγωγή στο δυτικό μισό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ένας ρεπόρτερ από το FOX επισκέφτηκε πρόσφατα τα χωράφια με καλαμπόκι της κομητείας Wayne της Νεμπράσκα και αυτό που ανακάλυψε είναι εξαιρετικά ανατριχιαστικό:

«Στέκομαι στη μέση ενός χωραφιού με καλαμπόκι που, αν αυτή ήταν μια κανονική χρονιά ή με άλλα λόγια, αν το καλαμπόκι μεγάλωνε όπως θα έπρεπε, δεν θα μπορούσες καν να με δεις αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Connell McShane του FOX Business από το Wakefield της Νεμπράσκα. «Θα ήταν πολύ πάνω από το κεφάλι μου. Αλλά τώρα το βλέπω αυτό, ίσως μέχρι το γόνατο στην καλύτερη περίπτωση».

Ο ΜακΣέιν επισκέφτηκε το ένα χωράφι μετά το άλλο στην κομητεία Γουέιν και βρήκε τα ίδια κοντά κοτσάνια με πολύ αραιά αυτιά. Πάνω από το 99% αυτού του νομού βρίσκεται σε εξαιρετική ξηρασία.

Αυτή η ξηρασία διαρκεί χρόνια και χρόνια.

Και απλώς χειροτερεύει.

Στη δυτική ακτή, μας προειδοποιούν πως η παραγωγή τομάτας, σκόρδου και κρεμμυδιών θα είναι πολύ απογοητευτική φέτος λόγω της ξηρασίας.

Ως αποτέλεσμα, οι τιμές θα αυξηθούν πολύ το 2023…


Εκτός από τις ντομάτες, αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες καλλιέργειες όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι.

"Αυτό που βλέπετε να συγκομίζεται αυτό το καλοκαίρι και που πραγματικά δεν έχει φτάσει καν στο ράφι του παντοπωλείου είναι μια αύξηση 25% στο κόστος του προϊόντος για τους μεταποιητές - τις κονσερβοποιίες, τους αγοραστές κατάντη", δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τροφίμων και Γεωργίας της Πολιτείας της Καλιφόρνια, Ντον Κάμερον στο Reuters. «Τα κρεμμύδια και το σκόρδο έχουν ήδη διαπραγματευτεί για το 2023 με άλλη αύξηση 25% στην τιμή».

Αυτό πραγματικά συμβαίνει.

Οι τιμές των τροφίμων μπορεί να σας φαίνονται υψηλές αυτή την στιγμή, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η χαμηλότερη που πρόκειται να πάρουν.

Το κόστος ζωής γίνεται εξαιρετικά καταπιεστικό, και αμέτρητοι άνθρωποι εκεί έξω αγωνίζονται πραγματικά να το κάνουν από μήνα σε μήνα.

Νωρίτερα σήμερα, έπεσα πάνω σε ένα tweet από έναν 47χρονο δικηγόρο που πραγματικά χτύπησε αυτό το σημείο στο σπίτι…

-Πριν από 20 χρόνια, δούλευα ως διακομιστής, ζούσα σε ένα γωνιακό διαμέρισμα 1 bdrm στο κέντρο της πόλης με εκπληκτική θέα στο νερό για 700 $/μήνα.

-Ένα παρόμοιο διαμέρισμα τώρα κοστίζει 3.600 $/μήνα, περισσότερο από 5 φορές περισσότερο.

-Ως δικηγόρος σε ηλικία 47 ετών δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά να μένω στο διαμέρισμα που είχα στα 27 μου

Δυστυχώς, αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή .

Το κόστος της βενζίνης θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Το κόστος του φυσικού αερίου θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Το κόστος των τροφίμων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Στην πραγματικότητα, το κόστος σχεδόν όλων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Οι τεχνητά φουσκωμένοι τρόποι ζωής που μπορούσαμε να απολαμβάνουμε για δεκαετίες τώρα εξαφανίζονται και υπάρχει ένας τεράστιος πόνος στον ορίζοντα.

Μας είχαν προειδοποιήσει ότι αυτό θα συνέβαινε και τώρα είναι εδώ η ημέρα του υπολογισμού.

Θα σας ενθαρρύνω να προετοιμαστείτε ανάλογα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail