Η Ρωσία ξανακερδίζει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Freepen.gr - Στις 12 Οκτωβρίου, αεροπορικός συναγερμός σήμανε σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Οι ανατολικές και κεντρικές περιοχές της χώρας επλήγησαν κυρίως, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου, αναφέρει το southfront.org.

Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις δεν σταματούν να καταστρέφουν την στρατηγική στρατιωτική και ενεργειακή υποδομή σε ολόκληρη την Ουκρανία, το Κίεβο αξιολογεί τις ζημιές. Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας, οι δύο ημέρες μαζικών απεργιών προκάλεσαν ζημιές στο 30% περίπου της ενεργειακής υποδομής της χώρας.

Μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους, υπάρχουν επίσης στρατηγικά σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα, οι σιδηροδρομικοί κόμβοι υπέστησαν ζημιές στο Pavlograd, το οποίο είναι η κύρια γραμμή προμηθειών για τις ουκρανικές δυνάμεις στο Donbass.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθέσεων με πυραύλους και UAV, ο ρωσικός στρατός κέρδισε το πάνω χέρι σε ορισμένες γραμμές του μετώπου.

Το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν εκ νέου να εισβάλουν σε ρωσικές θέσεις κοντά στην Κρεμεννάγια. Η επίθεση του ουκρανικού στρατού αποκρούστηκε και μάλιστα οδήγησε σε ρωσική αντεπίθεση. Οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να προχωρήσουν προς τον ποταμό Zherebets και να πάρουν τον έλεγχο των χωριών Terny και Novosadovoye.

Παρά τις προσπάθειες της Ουκρανίας να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες κοντά στο Σβάτοβο και την Κρεμεννάγια, οι Ρώσοι εξακολουθούν να ελέγχουν τις πόλεις καθώς και το δρόμο μεταξύ τους.

Στην DPR, οι δυνάμεις υπό τη Ρωσία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού στα περίχωρα του Μπαχμούτ και προχωρούν βαθιά στην πόλη. Ομάδες επίθεσης Wagner πλησιάζουν επίσης το Bakhmut από τη νότια κατεύθυνση. Η ρωσική επίθεση είναι επίσης σε εξέλιξη στα δυτικά προάστια της πόλης του Ντόνετσκ.

Η πρόσφατη ζημιά στους σιδηροδρομικούς κόμβους αναμένεται να περιπλέξει τον ουκρανικό στρατιωτικό εφοδιασμό και μπορεί να απειλήσει την ουκρανική άμυνα στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς.

Στις περιοχές Zaporozhie και Kherson, οι ουκρανικές μονάδες συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε ρωσικές θέσεις με μικρές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα.

Στις 12 Οκτωβρίου, το Κίεβο επιβεβαίωσε την παραλαβή τεσσάρων επιπλέον οχημάτων μάχης HIMARS, η διάθεση των οποίων ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ στις 4 Οκτωβρίου. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η άφιξη τεσσάρων γερμανικών συστημάτων αεράμυνας IRIS-T στην Ουκρανία.

Οι δυτικοί εταίροι συνεχίζουν να παρέχουν όπλα στο ουκρανικό τρομοκρατικό καθεστώς. Παρά τις προειδοποιήσεις από τη Μόσχα, το Κίεβο δεν σταμάτησε τις προσπάθειες για τρομοκρατικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος. Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση που ετοίμασε Ουκρανός πολίτης στα περίχωρα της Μόσχας. Ο τρομοκράτης συνελήφθη με το φορητό Igla MANPADS. Ένας άλλος Ουκρανός τρομοκράτης συνελήφθη όταν ετοίμαζε έκρηξη στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ. Την ίδια μέρα, η Ρωσική Υπηρεσία Ασφαλείας εντόπισε 12 συνεργούς της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας. Οκτώ από αυτούς συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων υπήκοοι της Ουκρανίας και της Αρμενίας. Ο ενορχηστρωτής της επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Ρώσους αμάχους ήταν ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail