Ο Μασκ διδάσκει ότι η αχαριστία πληρώνεται: Τον έβρισε ο πρέσβης, κόβει το δωρεάν δορυφορικό ίντερνετ στην Ουκρανία

Το SpaceX του Έλον Μασκ ήταν γενναιόδωρο παρέχοντας δωρεάν τερματικά δορυφορικού διαδικτύου Starlink για τον στρατό της Ουκρανίας για να ενισχύσει τα κανάλια επικοινωνίας καθώς ο πόλεμος μπαίνει στον όγδοο μήνα του.

Ο Μασκ έγραψε πρόσφατα στο Twitter ότι η ουκρανική επιχείρηση «κόστισε στην SpaceX 80 εκατομμύρια δολάρια και θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους».

Αλλά αυτές οι φιλανθρωπικές δωρεές περισσότερων από 20.000 τερματικών Starlink (και συνεχίζονται...) μόλις έληξαν απότομα. Το CNN αναφέρθηκε μια νέα επιστολή που έστειλε η SpaceX στο Πεντάγωνο, προειδοποιώντας για την ανάγκη χρηματοδότησης για τη διατήρηση της υπηρεσίας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, η οποία κοστίζει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια το μήνα (και το μεγαλύτερο μέρος της έχει χρηματοδοτηθεί από τη SpaceX).

Η επιστολή συνεχίστηκε με την ανάγκη να αναλάβει το Πεντάγωνο τα έξοδα του Starlink. Τους επόμενους 12 μήνες, η Starlink προέβλεψε πως η υπηρεσία θα κοστίσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια.

«Δεν είμαστε σε θέση να δωρίσουμε περαιτέρω τερματικά στην Ουκρανία ή να χρηματοδοτήσουμε τα υπάρχοντα τερματικά για αόριστο χρονικό διάστημα», έγραψε στην επιστολή ο διευθυντής κυβερνητικών πωλήσεων της SpaceX.

Ο Μασκ επιβεβαίωσε την Παρασκευή την επιστολή καθώς απάντησε σε δημοσιογράφο της Kyiv Post στο Twitter, λέγοντας ότι ακολούθησε μόνο τη συμβουλή ενός Ουκρανού διπλωμάτη που του είπε να πάει να "γ...θεί" μετά την πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail