«Μια μέρα, θα χρειαστεί να συγκεντρώσουμε στρατεύματα μπροστά από τα Ηλύσια» – Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού σκιαγραφεί το ζοφερό μέλλον για τη Γαλλία

Ο πρώην διοικητής της αστυνομίας του Παρισιού Didier Lallement γράφει ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει ένα μέλλον αναταραχών και κοινωνικών συγκρούσεων στο νέο του βιβλίο. (AP Photo/Lewis Joly)
Μόλις τρεις μήνες αφότου αποσύρθηκε από τη θέση του ως επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Παρισιού, ο Didier Lallement προειδοποιεί ότι η Γαλλία οδεύει προς μια κοινωνική κατάρρευση που μια μέρα θα απαιτήσει από τα γαλλικά στρατεύματα να φρουρούν το παλάτι των Ηλυσίων, την κατοικία του προέδρου της Δημοκρατίας.
 
JOHN CODY - rmx.news / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο αμφιλεγόμενος Lallement περιγράφει λεπτομερώς ένα «σκοτεινό όραμα της κοινωνίας», σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «The Necessary Order», το οποίο παρουσιάζει μια Γαλλία «φαγωμένη από τον ατομικισμό, τη συνωμοσία, τον ισλαμισμό και την επιβίωση», μαζί με αυτό που ανέφερε ως «η υστεροποίηση της αγοράς ναρκωτικών».

Ωστόσο, σύμφωνα με το γαλλικό μέσο ενημέρωσης Valeurs Actuelles, ένας τομέας στον οποίο εστιάζει ιδιαίτερα το βιβλίο του Lallement είναι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού γράφει ότι «ένα στα δύο εγκλήματα διαπράττεται από έναν αλλοδαπό, ο οποίος συχνά βρίσκεται στη χώρα παράνομα… Είναι σαφές πως ορισμένοι από τους νεοφερμένους ενσωματώνονται μέσω της παραβατικότητας».

Ο ισχυρισμός του Lallement ότι τα μισά από όλα τα εγκλήματα διαπράττονται από αλλοδαπούς στη Γαλλία, παρόλο που αποτελούν μόνο το 22% περίπου του πληθυσμού, υποστηρίζεται από πρόσφατα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Lallement γράφει επίσης ότι το πρόβλημα με τους μετανάστες και την παράνομη μετανάστευση έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ταραχές και τις επιθέσεις στο Stade de France , το οποίο χρησίμευσε ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Γαλλίας τον τελευταίο καιρό. Το περιστατικό είδε μεγάλες ομάδες μεταναστών να επιτίθενται και να ληστεύουν Άγγλους και Ισπανούς οπαδούς ποδοσφαίρου νωρίτερα φέτος, προκαλώντας διεθνή οργή και έντονη κριτική στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Lallement κατηγορεί τον εαυτό του για το περιστατικό και δήλωσε πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι «οι μετανάστες θα έρχονταν να λεηλατήσουν στις πύλες του σταδίου».

«Υιοθέτω πλήρως την αποτυχία αυτής της βραδιάς», γράφει. Γράφει επίσης ότι θα είχε παραιτηθεί αμέσως λόγω του περιστατικού, αν ο Μακρόν δεν του ζητούσε να περιμένει. Ωστόσο, ο Lallement γράφει στο βιβλίο του ότι οι ταραχές και οι επιθέσεις στο Stade de France, μαζί με τη γενική κατάρρευση της ασφάλειας, προοιωνίζονται μόνο πολύ μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές που έρχονται.

«Οι κοινωνικοί σπασμοί θα είναι έντονοι και καταστροφικοί… Μια μέρα, θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν στρατεύματα μπροστά από τα Ηλύσια», γράφει.

Ο Lallement είναι περισσότερο γνωστός για τη βάναυση καταστολή του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά αρκετοί διαδηλωτές. Τώρα, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, έχει αποβάλει τη στολή του, τον κομμένο τρόπο ομιλίας του και αυτό που το Paris Match ανέφερε ως την «παγωμένη μάσκα» του. Αντίθετα, τώρα έχει αθλητικά τζιν, χίπστερ γενειάδα, «φιλοσοφική εμφάνιση» και απαλή συμπεριφορά.

Ο Lallement επαναλαμβάνει πως δεν αποδέχεται τον όρο «αστυνομική βία», παρά τη σφοδρή αντίθεση από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είπε ότι η βία είναι διάχυτη στο Παρίσι, μεταξύ άλλων με πυροβόλα όπλα, απειλές κατά εκλεγμένων αξιωματούχων και επίθεση στην αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η αστυνομία μερικές φορές να απαντά με βία. Είπε ότι υπάρχουν μερικά «μαύρα πρόβατα» στο τμήμα και περιστατικά ρατσισμού, αλλά αποτελούν τη μεγάλη εξαίρεση.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας δεν είναι ο μόνος πρώην ανώτατος αξιωματούχος που προειδοποιεί για κατάρρευση της κοινωνίας και πιθανή σύγκρουση, με μεγάλο αριθμό πρώην ανώτατων στρατηγών να γράφουν ανοιχτή επιστολή προειδοποιώντας για εμφύλιο πόλεμο στη Γαλλία τα επόμενα χρόνια. Ο πρώην ανώτατος διευθυντής πληροφοριών της χώρας για το DGSE, Pierre Brochand, δήλωσε επίσης νωρίτερα αυτό το έτος πως η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν εμφύλιο πόλεμο λόγω της μαζικής μετανάστευσης.

«Όλες οι συσσωρευμένες εμπειρίες μου με κάνουν να προβλέπω ένα σκοτεινό, ακόμη και πολύ σκοτεινό, μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», προειδοποίησε.

Η Γαλλία έχει τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρώπη και η κακή ένταξη και η εγκληματική βία από την κοινότητα των μεταναστών της χώρας έχουν οδηγήσει σε επιδείνωση της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής της χώρας. Η πλειονότητα των Γάλλων επιθυμεί επιβράδυνση ή ακόμα και πλήρη διακοπή της μετανάστευσης, αλλά το γαλλικό πολιτικό κατεστημένο δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να συμμορφωθεί με τις επιθυμίες τους, παρά το γεγονός ότι μιλούσε για το θέμα. Παρόλα αυτά, κορυφαίοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, κυρίαρχοι πολιτικοί και ακαδημαϊκοί έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό πως οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν ένα ζοφερό μέλλον, εκτός και αν μπορούν να αντιστρέψουν τις δημογραφικές τάσεις και να περιορίσουν τη μετανάστευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail