Ο γερμανικός στρατός έχει πυρομαχικά μόνο για δύο ημέρες πολέμου - μέσα ενημέρωσης

Βundeswehr/ΜΝCNE
Freepen.gr - Ο γερμανικός στρατός (Bundeswehr) έχει αρκετά πυρομαχικά μόνο για μία ή δύο ημέρες πολέμου, ανέφερε το Σάββατο η γερμανική έκδοση του ειδησεογραφικού ιστότοπου Business Insider (BI), επικαλούμενη την αμυντική βιομηχανία και κοινοβουλευτικές πηγές.

Σύμφωνα με την BI, το Βερολίνο υστερεί σημαντικά από την απαίτηση του ΝΑΤΟ να διατηρεί αποθέματα για τουλάχιστον 30 ημέρες μάχης. Ειπώθηκε πως το πρόβλημα «είναι γνωστό εδώ και χρόνια», καθώς οι στρατιωτικές ασκήσεις έχουν υποφέρει από ανεπαρκή υλικά.

Τα αποθέματα εξαντλήθηκαν περαιτέρω όταν η Γερμανία, μαζί με πολλές άλλες δυτικές χώρες, άρχισαν να στέλνουν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία αφού η Ρωσία ξεκίνησε την στρατιωτική της επιχείρηση στο γειτονικό κράτος το Φεβρουάριο.

Οι παραδόσεις περιελάμβαναν 53.000 βλήματα για αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά όπλα, 21,8 εκατομμύρια βλήματα για πυροβόλα όπλα και 50 πυραύλους bunker-buster, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση.

Η κατάσταση με την έλλειψη «δε θα βελτιωθεί εάν αφαιρεθούν πυρομαχικά από τα αποθέματα της Bundeswehr, δίχως να δοθούν αντίστοιχες παραγγελίες στην αμυντική βιομηχανία ταυτόχρονα», δήλωσε ο Hans Christoph Atzpodien, Διευθύνων Σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ασφάλειας και Αμυντικής Βιομηχανίας (BDSV) στο BI. Οι πηγές του πρακτορείου, εν τω μεταξύ, σημειώνουν ότι δεν έχουν υπάρξει «καμία σημαντική εντολή» για αμυντικές εταιρείες να παράγουν περισσότερο οπλισμό.

Η Eva Hoegl, επίτροπος Άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου, είπε στο BI πως χρειάζονται επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ (19,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για την αναπλήρωση των αποθεμάτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail