«Η Ευρώπη αιμορραγεί» ενώ η Ρωσία βγάζει «καλά χρήματα», προειδοποιεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός

facebook.com/orbanviktor/
Freepen.gr - Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβλήθηκαν στη Ρωσία δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.

Μιλώντας στη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στην Πράγα την Πέμπτη, ο Ούγγρος ηγέτης υπενθύμισε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι οι κυρώσεις δεν έφεραν τέλος στον πόλεμο, ο οποίος ξεκίνησε πριν από περισσότερους από επτά μήνες. Υποστήριξε πως «η Ευρώπη αιμορραγεί σιγά-σιγά», ενώ «η Ρωσία κερδίζει καλά χρήματα στο μεταξύ».

«Η Ουγγαρία αγωνίστηκε στο παρελθόν για εξαίρεση από το εμπάργκο και τις κυρώσεις πετρελαίου και τις τελευταίες ημέρες καταφέραμε να επιτύχουμε ότι οι νέες κυρώσεις δεν ισχύουν για την πυρηνική ενέργεια της Ουγγαρίας ή για την προμήθεια αερίου της Ουγγαρίας», είπε ο Όρμπαν σε βίντεο στο Facebook μετά τη συνάντηση.

«Ωστόσο, οι κυρώσεις έχουν εκτοξεύσει την τιμή της ενέργειας και αυτό επηρεάζει και την Ουγγαρία», προειδοποίησε.

«Οι τιμές είναι σχεδόν απρόσιτες, η Ρωσία δεν έχει γονατίσει καθόλου, ενώ οι ευρωπαϊκές οικονομίες αιμορραγούν», τόνισε ο Όρμπαν, ο οποίος υπήρξε επί μακρόν επικριτής των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία και ζήτησε αλλαγή κατεύθυνσης. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Είναι προφανές ότι η πολιτική των κυρώσεων πρέπει να αλλάξει και αυτό είναι το διακύβευμα των επόμενων συναντήσεων», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail