Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βόρειας Γερμανίας διακόπηκε μετά από "δολιοφθορά" στα καλώδια επικοινωνίας

Deutsche Bahn AG / Georg Wagner
Freepen.gr - Ένα μεγάλο σιδηροδρομικό δίκτυο στη βόρεια Γερμανία σταμάτησε το Σάββατο το πρωί λόγω «δολιοφθοράς», έγραψε στο Twitter το Σάββατο το Deutsche Presse-Agentur

«Η δολιοφθορά στα καλώδια που ήταν ζωτικής σημασίας για την κυκλοφορία των τρένων, σήμαινε ότι η Deutsche Bahn έπρεπε να σταματήσει τα τρένα που κινούνται στο βορρά σήμερα το πρωί για σχεδόν τρεις ώρες», δήλωσε η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn.

Το Dpa ανέφερε ότι όλα τα "τρένα μεγάλων αποστάσεων ακινητοποιήθηκαν πλήρως στη βόρεια Γερμανία στην αρχή του Σαββατοκύριακου". Η Deutsche Bahn αρχικά έκανε λόγω για μια «τεχνική δυσλειτουργία », αλλά ώρες αργότερα είπε ότι κακόβουλη δραστηριότητα κατέστρεψε το σιδηροδρομικό δίκτυο, με αποτέλεσμα οι αρχές ασφαλείας να εμπλακούν.

Η εξυπηρέτηση διακόπηκε μεταξύ του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας και των πόλεων-κρατών της Βρέμης και του Αμβούργου. Επίσης, διεθνείς σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ Δανίας και Ολλανδίας σταμάτησαν.

Το περιοδικό Der Spiegel ήταν πιο συγκεκριμένο για το «δολιοφθορά» και έγραψε πως τα καλώδια του δικτύου επικοινωνίας για την Deutsche Bahn κόπηκαν σε δύο σημεία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail