Οι ΗΠΑ σχολιάζουν την έκκληση [;] του Ζελένσκι για «προληπτικό χτύπημα» στη Ρωσία

Freepen.gr - Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εμπλακούν άμεσα στις εχθροπραξίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Παρασκευή, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι προέτρεψε τη Δύση να πραγματοποιήσει «προληπτικά πλήγματα» κατά της Ρωσίας.

Όταν ρωτήθηκε για την τελευταία έκκληση του Ουκρανού ηγέτη προς τη Δύση, ο κύριος αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ είπε πως η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει πρόθεση να συμμετάσχει στις μάχες.

«Εφόσον δεν επιτεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους συμμάχους μας, δεν πρόκειται να εμπλακούμε άμεσα σε αυτή τη σύγκρουση είτε βάζοντας αμερικανικά στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία είτε επιτιθέμενοι σε ρωσικές δυνάμεις», επανέλαβε, προσθέτοντας ότι το μήνυμα της Ουάσιγκτον για αυτό το θέμα ήταν «πολύ σαφές».

Την Πέμπτη, ο Ζελένσκι, μιλώντας σε διαδικτυακή διάσκεψη στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο Lowy, ζήτησε «προληπτικά χτυπήματα» κατά της Ρωσίας, ώστε η Μόσχα να ξέρει τι να περιμένει εάν καταφύγει σε πυρηνικά όπλα.

Αργότερα, ο γραμματέας Τύπου του Ζελένσκι επιχείρησε να διευκρινίσει αυτές τις παρατηρήσεις, υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να ερμηνευθούν ως αίτημα για επίθεση του ΝΑΤΟ στη Ρωσία. Ο ίδιος ο Ουκρανός ηγέτης παρενέβη, μιλώντας στο BBC την Παρασκευή λέγοντας ότι εννοούσε «προληπτικά λακτίσματα, όχι επιθέσεις». Το βρετανικό πρακτορείο διευκρίνισε επίσης πως ο Ζελένσκι «αναφερόταν σε κυρώσεις».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail