Ο Ερντογάν σηματοδοτεί συνάντηση με τον Μπασάρ αλ Ασαντ

Freepen.gr -
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί την Πέμπτη το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Σύριο ομόλογό του Μπασάρ Άσαντ στο μέλλον, επιβεβαιώνοντας τα πρόχειρα βήματα της Άγκυρας για την αποκατάσταση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα, παρά την υποστήριξη ανταρτών στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση δεν ήταν στην ατζέντα του, ο Ερντογάν είπε πως "δεν μπορώ να πω ότι είναι αδύνατο για μένα", ανέφερε το BBC Turkish ότι δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Πράγα, όπου συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της νεοσύστατης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, μετά από ερώτημα με θέμα την προοπτική συνάντηση με τον Άσαντ.

«Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, μπορούμε να πάμε και στον τρόπο συνάντησης με τον πρόεδρο της Συρίας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, ο Ερντογάν υποσχέθηκε το Σάββατο πως ένα εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες θα επιστρέψουν σύντομα στη χώρα τους σε εθελοντική βάση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail