Οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν «άμεση σύγκρουση» με τη Ρωσία για την Ουκρανία

Freepen.gr -
Οι συνεχιζόμενες αμερικανικές παραδόσεις όπλων, πληροφοριών, ακόμη και μαχητών στην Ουκρανία πλησιάζουν την «επικίνδυνη γραμμή» της άμεσης αντιπαράθεσης με τη Μόσχα, δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης Κονσταντίν Βορόντσοφ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τρίτη. Λίγο πριν από αυτό, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε το περιεχόμενο μιας ακόμη στρατιωτικής αποστολής στην Ουκρανία, αξίας 625 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι ΗΠΑ αυξάνουν τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, παρέχουν στον στρατό τους πληροφορίες, διασφαλίζοντας την άμεση συμμετοχή των μαχητών και συμβούλων τους στη σύγκρουση», είπε ο Βορόντσοφ, ο οποίος είναι ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, στην Πρώτη Γενική Συνέλευση Επιτροπή, ένα όργανο επιφορτισμένο με θέματα ελέγχου όπλων και ασφάλειας.

Αυτό «όχι μόνο παρατείνει τις εχθροπραξίες και οδηγεί σε νέες απώλειες, αλλά φέρνει την κατάσταση πιο κοντά στην επικίνδυνη γραμμή μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Βορόντσοφ.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να μην στείλουν όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό στην Ουκρανία, αλλά η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν να συνεχίσουν να το κάνουν για «όσο χρειαστεί», ενώ επιμένουν ότι αυτό δεν τους καθιστά συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail