Έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας: Τι είναι γνωστό για το φορτηγό και τον οδηγό του;

Sputnik / Vitaly Timkiv
Ο άνδρας μπορεί να αγνοούσε ότι το όχημα μετέφερε εκρηκτικά, ισχυρίζονται ρωσικά μέσα ενημέρωσης

Το πρωί του Σαββάτου, η γέφυρα της Κριμαίας –η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, που συνδέει τη χερσόνησο με την ηπειρωτική Ρωσία μέσω του στενού Κερτς– υπέστη ζημιές μετά από έκρηξη.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας είπε πως ένα φορτηγό ανατινάχθηκε καθώς ταξίδευε κατά μήκος της κατασκευής μήκους 19 χιλιομέτρων. Τα βίντεο CCTV φαίνεται να υποστηρίζουν αυτό το συμπέρασμα.

Τρεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, σκοτώθηκαν από την έκρηξη, η οποία διέκοψε προσωρινά τόσο την οδική όσο και τη σιδηροδρομική κυκλοφορία και οδήγησε σε μερική κατάρρευση του τμήματος του αυτοκινητόδρομου της γέφυρας.

Το RT έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής.

- Από πού ήρθε το φορτηγό;

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mash, το φορτηγό ταξίδεψε στη νότια περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας για αρκετή ώρα πριν το συμβάν.

Για αρκετές ημέρες, το όχημα φέρεται να κινούνταν μέσω του δυτικού τμήματος της επαρχίας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου Ταμάν, η οποία συνδέεται με την Κριμαία μέσω της γέφυρας.

Αργότερα, φέρεται να πήγε βόρεια πριν «εξαφανιστεί» από το βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για περίπου έξι ώρες το βράδυ πριν από το συμβάν. Νωρίς το Σάββατο, λέγεται πως εμφανίστηκε ξανά σε ένα χωριό που απέχει 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το τελευταίο μέρος που εντοπίστηκε. Μία ώρα αργότερα, οδήγησε στη γέφυρα και εξερράγη, σύμφωνα με το Mash.

Οι ρωσικές αρχές ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν την αναφορά.

- Σε ποιον ανήκε το φορτηγό;

Σύμφωνα με το κανάλι Baza Telegram, το όχημα ανήκε σε Ρώσο υπήκοο που ονομάζεται Samir Yusubov. Το κανάλι δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο ενός 26χρονου άνδρα που ισχυρίστηκε πως ήταν ο Γιουσούμποφ και πρόσθεσε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του φορτηγού. Ο ίδιος αρνήθηκε πως είχε ρόλο στο περιστατικό. «Δεν έχω καμία σχέση με αυτό που συνέβη στη γέφυρα της Κριμαίας», είπε στο βίντεο.

Ο Γιουσούμποφ ισχυρίστηκε επίσης ότι δε βρίσκεται καν στη Ρωσία αυτή την στιγμή και το φορτηγό χρησιμοποιήθηκε από τον «θείο» του – τον ​​ξάδερφο του πατέρα του, Μαχίρ Γιουσούμποφ – ο οποίος φέρεται να εργάζεται στη μεταφορά εμπορευμάτων. Ο άνδρας είπε επίσης πως ο «θείος» του έλαβε παραγγελίες μεταφοράς από ιστότοπο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Baza ανέφερε, επικαλούμενο τους συγγενείς του Yusubov, μετέδωσε πως ο Makhir ήταν ο de facto ιδιοκτήτης του φορτηγού. Το κανάλι είπε επίσης ότι συγγενείς τον αναγνώρισαν σε ένα από τα βίντεο CCTV που δείχνει το φορτηγό να υποβάλλεται σε έλεγχο πριν από το συμβάν.

Ο Mash πρόσθεσε ότι ο Makhir δεν έχει επαφή με τους συγγενείς του τουλάχιστον από τις 6 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν από το περιστατικό. 

- Θα μπορούσε ο οδηγός να εμπλέκεται στο συμβάν;

Η ρωσική επιχειρηματική καθημερινή RBK ισχυρίστηκε ότι ο οδηγός μπορεί να αγνοούσε τι μετέφερε το φορτηγό. Υποτίθεται πως έλαβε εντολή μεταφοράς λιπάσματος, ανέφερε, επικαλούμενη πηγή ασφαλείας που πρόσθεσε ότι φέρεται πως «κρατήθηκε στο σκοτάδι».

Το Baza ανέφερε περαιτέρω ότι οι ερευνητές ερεύνησαν τα διαμερίσματα των συγγενών του Makhir Yusubov. Ωστόσο, οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν το έχουν επιβεβαιώσει και δεν έχουν ακόμη κατονομάσει ύποπτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail