Λιβύη και Τουρκία υπογράφουν αμυντικές συμφωνίες που βασίζονται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο

msb.gov.tr
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα υπέγραψε δύο συμφωνίες με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας την Τρίτη, βασιζόμενοι στο τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019 που εξόργισε τα ευρωπαϊκά έθνη, γράφουν οι Times of Israel.

Η διοίκηση του Dbeibah δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας πως οι συμφωνίες περιελάμβαναν «πρωτόκολλα εφαρμογής για τη συμφωνία ασφαλείας» που υπεγράφη εκείνο το έτος από τις αρχές της Τρίπολης, οι οποίες εκείνη την εποχή απέτρεψαν την επίθεση από τον αρχηγό των ανατολικών δυνάμεων, Khalifa Haftar.

Η δήλωση της Τρίτης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια άλλη συμφωνία που υπέγραψε ο Dbeibah την Τρίτη στοχεύει στην «ενίσχυση της ικανότητας της αεροπορίας της Λιβύης χρησιμοποιώντας τουρκική τεχνογνωσία», αναφέρεται στη δήλωση, συνοδευόμενη από φωτογραφίες του με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail