Η πιο σημαντική δεκαετία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Πούτιν

φωτο Κρεμλίνο
Freepen.gr - Η εποχή της δυτικής παγκόσμιας κυριαρχίας γίνεται παρελθόν και ο κόσμος έχει μπροστά του την πιο σημαντική δεκαετία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της διεθνούς λέσχης συζήτησης Valdai την Πέμπτη.

Στην ομιλία του, ο Πούτιν υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν αντιτίθεται στις δυτικές ελίτ και δεν φιλοδοξεί για ηγεμονία στον νέο πολυπολικό κόσμο. αντιπαρέβαλε την αληθινή ενσωμάτωση στη δυτική «νεο-αποικιακή» παγκοσμιοποίηση καλώντας στην οικοδόμηση «μιας συμφωνίας του ανθρώπινου πολιτισμού». Απαντώντας στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων, ο Πούτιν είπε ότι δεν βλέπει κανένα νόημα στη μετεγκατάσταση της ρωσικής πρωτεύουσας ή στην εθνικοποίηση των επιχειρήσεων.

Η Δύση δεν μπόρεσε να «σβήσει τη Ρωσία από τον γεωπολιτικό χάρτη» και δεν θα μπορέσει ποτέ να το κάνει, όπως κανείς δεν θα μπορέσει να υπαγορεύσει τη Ρωσία, ποια κοινωνία να οικοδομήσει και σε ποιες αρχές, τόνισε ο Πούτιν.

"Η Ρωσία δεν αμφισβητεί τις δυτικές ελίτ. Η Ρωσία απλώς υπερασπίζεται το δικαίωμά της για ύπαρξη και ελεύθερη ανάπτυξη. Εν τω μεταξύ, δεν σκοπεύουμε να γίνουμε νέοι ηγεμόνες" σχολίασε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail