Το Γερμανικό Ναυτικό δοκιμάζει όπλο λέιζερ υψηλής ισχύος

Freepen.gr - Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Bundeswehr χρησιμοποίησε επιτυχώς όπλο λέιζερ από γερμανικό πολεμικό πλοίο τον Αύγουστο του 2022.

Φρεγάτα κλάσης SACHSEN κατέρριψε επιτυχώς ένα drone από κοντινή απόσταση στις 30 Αυγούστου 2022 στη θάλασσα στην στρατιωτική περιοχή εκπαίδευσης Πούτλος.

Το φουτουριστικό οπλικό σύστημα λέιζερ υψηλής ενέργειας (HEL) του Πολεμικού Ναυτικού είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για άμυνα ενάντια σε drones, σμήνη drones ή επίθεση σε μηχανοκίνητα σκάφη από κοντινή απόσταση. Μπορεί επίσης να γίνει πιο ισχυρό και να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή κατευθυνόμενων βλημάτων ή όλμων.

Οι δοκιμές του όπλου λέιζερ υψηλής ισχύος θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα του 2023. Στις δοκιμές που ακολουθούν, το σύστημα θα δοκιμαστεί σε επιπλέον σενάρια.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail