Το Ισραήλ προσέβαλε την Ελλάδα

jorono / pixabay
Η ακύρωση της σημερινής επίσκεψης του ισραηλινού υπουργού άμυνας στην Ελλάδα Μπένυ Γκάντζ για την εγκαινίαση του Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, είναι ευθεία προσβολή κατά της Ελλάδας σε κρατικό επίπεδο.

Παντελής Σαββίδης

Ο ισραηλινός υπουργός θα επισκεφθεί την επόμενη Τετάρτη την Άγκυρα και θα συναντηθεί, με τιμές, με τον υπουργό άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Τον πραξικοπηματία στρατηγό της στρατοχωροφυλακής, που τον έριξε στα μπουντρούμια ένας στρατιώτης και που μόλις είδε να γέρνει η πλάστιγγα υπέρ του Ερντογάν τα γύρισε. Ο στρατηγός που φυλακίσθηκε από έναν στρατιώτη και κρατήθηκε αιχμάλωτος στην ίδια του τη χώρα έχει το θράσος να χρησιμοποιεί ιταμή ορολογία κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Αν είχε στρατιωτική τιμή έπρεπε να αποσυρθεί.

Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει την πολιτική του Ισραήλ σε ό,τι αφορά τις διεθνείς του σχέσεις. Έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και να κρίνεται, φυσικά. Κανείς δε βρίσκεται στο απυρόβλητο.
Αλλά και το Ισραήλ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό στις προσβολές του προς τα κράτη. Μπορεί να είναι το χαϊδεμένο παιδί της διεθνούς κοινότητας αλλά όλα έχουν και τα όριά τους.

Ο ισραηλινός υπουργός θα μπορούσε να επισκεφθεί την Τουρκία χωρίς να ακυρώσει την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Ελλάδα. Αν ήθελε να μην προσβάλλει.
Οι ημερομηνίες των δύο επισκέψεων δεν συμπίπτουν.

Η επίκληση υποχρεώσεων προεκλογικού αγώνα δεν ισχύει διότι πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε το Αζερμπαϊτζάν και, γενικώς, ταξιδεύει.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Τουρκία και η ακύρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα, προφανώς, κάπου συνδέονται.

Είναι η πρώτη φορά μετά την ανάπτυξη σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ που το Ισραήλ δείχνει τέτοια συμπεριφορά. Για αυτό και το σχόλιο. Αλλά ας μην θεωρούν στο Τελ Αβίβ πως επειδή η Ελλάδα βρέθηκε σε κάποια αδυναμία μπορούν να της συμπεριφέρονται όπως θέλουν. Ούτε ξεχνάμε το ρόλο τους στο πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο. Ούτε το 1922. Αν θέλουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται οι σχέσεις Τελ Αβίβ-Αθήνας θα τις αντιμετωπίζουν στη βάση της ισοτιμίας. Μπορεί οι ελληνικές κυβερνήσεις να συμπεριφέρονται μαλθακά και την μαλθακότητα να την ανάγουν σε υψηλή πολιτική και διπλωματία αλλά υπάρχει και ο ελληνικός λαός.

Ας ελπίσουμε πως ο κ. Γκάντζ και δυνάμεις με την πολιτική συμπεριφορά του κ. Γκάντζ θα πάρουν αρνητικό μήνυμα από τις επερχόμενες ισραηλινές εκλογές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail