Χοντραίνει το παιχνίδι με τη "βρώμικη" βόμβα: "Θα το εκλάβουμε ως πυρηνική τρομοκρατία" - Μόσχα

geralt / pixabay
Freepen.gr - Η Μόσχα θα θεωρήσει την πιθανή χρήση μιας «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία ως πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας. Αυτό αναφέρεται σε επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζι προς τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, αναφέρει το RIA Novosti.

Στην ομιλία του, ο Nebenzya σημείωσε ότι η πρόκληση του Κιέβου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη δυτικών κρατών. Είπε επίσης ότι η Μόσχα καλεί τον επικεφαλής του παγκόσμιου οργανισμού να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει την εφαρμογή αυτού του εγκληματικού σχεδίου.

Και η Ρωσία στράφηκε στις δυτικές χώρες με αίτημα να επηρεάσει την Ουκρανία, ώστε να αρνηθεί να εφαρμόσει αυτήν την πρόκληση. Ο διπλωμάτης εστιάζει στο γεγονός πως τέτοιου είδους σχέδια θα έχουν σοβαρές συνέπειες, που θα επιφέρουν τεράστιες απώλειες στον πληθυσμό.

Στην επιστολή, ο Nebenzya υπενθύμισε ότι η Ρωσία δεν σχεδίαζε και δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία. Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ούτε η ηγεσία της χώρας ούτε το υπουργείο Άμυνας έκαναν λόγο για τέτοιο ενδεχόμενο.

Μια "βρώμικη βόμβα" είναι ένα πυρομαχικό χαμηλής απόδοσης γεμάτο με ραδιενεργά υλικά σε συνδυασμό με συμβατικά εκρηκτικά. Έχει σχεδιαστεί για να μολύνει την περιοχή με ραδιενεργά ισότοπα και δεν έχει τέτοιους επιβλαβείς παράγοντες πυρηνικών όπλων όπως η ελαφριά ακτινοβολία και το ωστικό κύμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail