Η απεγνωσμένη Elite διαψεύδει ότι η Ε.Ε. γίνεται συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία

φωτο Ρόιτερς
Η σύνοδος κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την εβδομάδα δέσμευσε επισήμως το μπλοκ να εκπαιδεύσει τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος της ΕΕ για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας. Αυτό αναπόφευκτα καθιστά την ΕΕ των 27 εθνών συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

strategic-culture.org - Editorial / Παρουσίαση Freepen.gr

Πριν από σχεδόν δύο μήνες, σε ένα προηγούμενο εβδομαδιαίο άρθρο του Ιδρύματος Στρατηγικού Πολιτισμού (Strategic Culture Foundation) που δημοσιεύθηκε στις 19 Αυγούστου, υποθέσαμε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είχε ήδη μετεξελιχθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η προειδοποίηση επιβεβαιώθηκε από τη δραματική κλιμάκωση της στρατιωτικής εμπλοκής από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία.

Αυτή την εβδομάδα, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε μια αποστολή Στρατιωτικής Βοήθειας (EUMAM) στην Ουκρανία, η οποία θα περιλαμβάνει εκπαίδευση έως και 15.000 Ουκρανών στρατιωτών τα επόμενα δύο χρόνια. Η Γερμανία και η Πολωνία θα είναι σημαντικοί κόμβοι εκπαίδευσης. Η έδρα της EUMAM θα ​​είναι στις Βρυξέλλες. Αυτό υποδηλώνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για πόλεμο και, δυστυχώς, την απόρριψη κάθε είδους διπλωματικής λύσης.

Το πρόγραμμα κατάρτισης σε επίπεδο ΕΕ δεν είναι παρά η επίσημη, συνολική υιοθέτηση αποστολών που μέχρι τώρα είχαν αναληφθεί πιο διακριτικά σε εθνικό, διμερές επίπεδο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Βρετανία είχαν στρατιωτικούς συμβούλους στην Ουκρανία από το 2014, όπου καθοδηγούσαν σχηματισμούς νεοναζί, όπως το τάγμα Azov. Εκπαίδευση ουκρανικών στρατευμάτων έχει επίσης πραγματοποιηθεί στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Εσθονία και τα άλλα κράτη της Βαλτικής.

Αλλά αυτό που δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αυτή την εβδομάδα είναι μια συστηματική συμμετοχή για όλο το μπλοκ στον πόλεμο στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας. Από νομική άποψη, η επίσημη εκπαίδευση των στρατευμάτων στο έδαφος της ΕΕ για ενεργό ανάπτυξη σε πόλεμο καθιστά την ΕΕ συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο. Αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία διοικεί νόμιμα τις στρατιωτικές της δυνάμεις. Ενδεχομένως, τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν γίνει στόχοι ρωσικών στρατιωτικών επιθέσεων.

Αναμφισβήτητα, αυτό συνέβη ήδη σε πολύ προγενέστερο στάδιο, όταν τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ ενώνονταν με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να πλημμυρίσουν την Ουκρανία με όλο και περισσότερα θανατηφόρα όπλα.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει πως τα όπλα του ΝΑΤΟ που παρέχονται στην Ουκρανία έχουν καταστήσει τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ άξονα πολεμικό μέρος. Έτσι, η σύγκρουση δεν είναι πλέον ένας πόλεμος αντιπροσώπων, αλλά μια πλήρης αντιπαράθεση.

Κάθε εβδομάδα που περνά βλέπουμε περισσότερες ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ για βαρύτερα όπλα που παραδίδονται στην Ουκρανία. Υπολογίζεται ότι συνολικά 42 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα έχουν διατεθεί για την Ουκρανία από δυτικές δυνάμεις, με σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών (28 δισεκατομμύρια δολάρια) από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκτός από την ενίσχυση της εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού στο έδαφος της ΕΕ, η ΕΕ διέθεσε επίσης αυτή την εβδομάδα επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ για την παροχή βοήθειας στον εφοδιασμό όπλων στο καθεστώς του Κιέβου. Ο μηχανισμός χρηματοδότησης έχει τον οργουελικό τίτλο «Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Ειρήνης».

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε νέες προμήθειες αυτοκινούμενων οβιδοβόλων, συστημάτων αεράμυνας και συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων. Την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε επίσης περισσότερα οβιδοβόλα, αμυντικά ραντάρ και πυραύλους.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, φαίνεται να είναι εγκληματικά παράφρονες. Η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας ήρθε αυτή την εβδομάδα καθώς το μπλοκ του ΝΑΤΟ πραγματοποιούσε ασκήσεις πυρηνικού πολέμου στην Ευρώπη με στόχο τη Ρωσία. Οι προειδοποιήσεις της Μόσχας ότι η πολεμική πορεία που ξεκίνησε θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλανητική καταστροφή παραμορφώθηκαν απερίσκεπτα από τις δυτικές δυνάμεις καθώς η Ρωσία φέρεται να χρησιμοποιεί «πυρηνικό εκβιασμό».

Η διπλή σκέψη των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων υποτελών τους είναι εκπληκτική. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε για τον κίνδυνο του «πυρηνικού Αρμαγεδδώνα». Ευρωπαίοι ηγέτες όπως ο Σολτς και ο Μακρόν υποτίθεται πως έχουν προειδοποιήσει κατά της άμεσης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Και όμως αυτοί οι ίδιοι δυτικοί πολιτικοί και οι όμοιοί τους συνεχίζουν να πυροδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία σε κατακλυσμικές διαστάσεις.

Κανένας δυτικός ηγέτης δεν έχει προτείνει μια διπλωματική λύση για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία ούτε έχει αντιμετωπίσει τα βασικά ζητήματα στρατηγικής ασφάλειας που υποκίνησαν τη σύγκρουση.

Το πολιτικό και οικονομικό χάος που κυριεύει τη Βρετανία –με την αναγκαστική παραίτηση της άτυχης πρωθυπουργού Liz Truss αυτή την εβδομάδα μετά από μόλις έξι εβδομάδες στην Downing Street– είναι ένα ενδεικτικό σημάδι της ευρύτερης δυσφορίας που πλήττει τα δυτικά κράτη από την κατάρρευση των οικονομιών τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχονται μια πραγματική οικονομική κατάρρευση λόγω των χρεοκοπημένων καπιταλιστικών συστημάτων τους.

Τα στοιχεία που δείχνουν πρωτοφανή επίπεδα φτώχειας και κοινωνικής κατάρρευσης είναι εκτός διαγράμματος. Οι δημόσιες διαμαρτυρίες και οι βιομηχανικές απεργίες ενάντια στις φιλοπόλεμες πολιτικές και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για το κόστος ζωής πληθαίνουν σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις. Η συστημική κατάρρευση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δεκαετίες, αλλά επιταχύνεται από εσφαλμένες ιμπεριαλιστικές πολιτικές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία (και την Κίνα). Η αυτοπροκαλούμενη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη είναι το απόλυτο drone καμικάζι – που εκτοξεύτηκε από τις ευρωπαϊκές ελίτ εναντίον των δικών τους ανθρώπων!

Στην πραγματικότητα, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια γεωπολιτική αναμέτρηση με τη Ρωσία για να στηρίξει μια παλιά και ετοιμοθάνατη δυτική τάξη πραγμάτων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όπου η Ουάσιγκτον είναι ο υποτιθέμενος ηγεμόνας που εξυπηρετείται από συκοφαντικούς ευρωπαϊκούς δορυφόρους. Οι μέρες είναι μετρημένες για εκείνη την ιμπεριαλιστική τάξη.

Δύο παγκόσμιοι πόλεμοι τον περασμένο αιώνα είχαν υποδαυλιστεί ως τρόπος να σωθεί ο χρεοκοπημένος δυτικός καπιταλισμός. Σε φρικτό βαθμό, αυτοί οι πόλεμοι πέτυχαν εν μέρει να αναγεννήσουν το σύστημα, ή τουλάχιστον να αναβάλουν τη νέμεση.

Σήμερα, πάλι, το δυτικό σύστημα αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή κρίση. Τα κυβερνώντα κατεστημένα αναζητούν απεγνωσμένα νύχια να γατζωθούν για επιβίωση εν μέσω θεμιτών φόβων για επαναστατική κοινωνική αναταραχή. Αυτή η ακραία κατάσταση είναι ο λόγος για τον οποίο οι δυτικές πολιτικές ελίτ παίρνουν αποφάσεις που είναι εγκληματικά απερίσκεπτες και διατρέχουν τον κίνδυνο καταστροφικού πολέμου – όλα φυσικά με το παλιό πρόσχημα της ευγένειας.

Οι κυβερνώντες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης θέλουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με τη Ρωσία πριν οι δικοί τους άνθρωποι ξεκινήσουν έναν πόλεμο στο εσωτερικό. Ευτυχώς, η Ρωσία είναι κάτι παραπάνω από ικανή να αμυνθεί. Αυτό, ωστόσο, δεν αποτρέπει έναν καταστροφικό λάθος υπολογισμό.

Οι ένοχοι για αυτή την κολασμένη κατάσταση είναι οι δυτικές ελίτ, οι εταιρικοί αφέντες τους και το ετοιμοθάνατο καπιταλιστικό σύστημα. Οι δυτικοί πολίτες θα πρέπει να φέρουν τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν με την πλήρη έννοια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail