Ο Λαβρόφ επικρίνει τη Δύση για χρήση μεθόδων γεωπολιτικής μηχανικής εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας

Freepen.gr - Η συλλογική Δύση χρησιμοποιεί τα πιο βρώμικα κόλπα γεωπολιτικής μηχανικής εναντίον της Μόσχας και του Πεκίνου σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ηγεμονία της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στους συμμετέχοντες σε ένα διεθνές συνέδριο με τίτλο «Ο ρόλος της δημόσιας διπλωματίας στην ίδρυση, ανάκαμψη και Ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Κίνας», αφιερωμένο στην 65η επέτειο του Συνδέσμου Φιλίας Ρωσίας-Κίνας.

«Σήμερα, η συλλογική Δύση προσπαθεί μανιωδώς να διατηρήσει την ηγεμονία της, χρησιμοποιώντας εντελώς αδίστακτες μεθόδους γεωπολιτικής μηχανικής ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα, τις οποίες έχει επιλέξει ως κύριους αντιπάλους της», σημείωσε ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεδομένης αυτής της κατάστασης, η Μόσχα και το Πεκίνο διατηρούν στενό συντονισμό εξωτερικής πολιτικής. «Οι δεσμοί μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες όσον αφορά τις προσπάθειες εκδημοκρατισμού των διεθνών σχέσεων και τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης», τόνισε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε επίσης πως η σταθερή υποστήριξη αυτών των προσπαθειών από το ευρύ κοινό παραμένει σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση του συστήματος διμερούς συνεργασίας μεγάλης κλίμακας. "Οι δραστηριότητες των πολιτικών και των διπλωματών μας θα ήταν λιγότερο αποτελεσματικές χωρίς την υποστήριξη της δημόσιας διπλωματίας. Η συμβολή της στην προώθηση της αμερόληπτης εικόνας των χωρών μας και στη διάδοση των καλύτερων επιτευγμάτων του άλλου στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού και της τέχνης είναι σχετικό και βαρύ», τόνισε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail