«Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από τη Συρία ή να τερματίσουν τις κυρώσεις»

Freepen.gr - Ο Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ουάσιγκτον, Τζον Κίρμπι, δήλωσε στις 28 Οκτωβρίου ότι οι ΗΠΑ δε σχεδιάζουν ούτε να χαλαρώσουν τις κυρώσεις του νόμου του Καίσαρα κατά της Συρίας ούτε να αποσύρουν τις παράνομα κατοχικές δυνάμεις τους από τη χώρα.

Ο νόμος του Καίσαρα, που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο το 2019, επιβάλλει σκληρές κυρώσεις κατά της Συρίας και στοχεύει κάθε κράτος, επιχείρηση ή άτομο που εμπλέκεται με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία, ο Κίρμπι είπε πως «μόνο χίλιοι Αμερικανοί στρατιώτες» βρίσκονταν εκεί, η αποστολή των οποίων ισχυρίστηκε ότι είναι αποκλειστικά η καταπολέμηση του ISIS.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε επίσης πως η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί να αλλάξει «την ισορροπία δυνάμεων» στη Συρία, υποδηλώνοντας ότι έχει εγκαταλείψει την πολιτική αλλαγής καθεστώτος κατά της Δαμασκού. Παρά αυτόν τον ισχυρισμό, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν και να εξοπλίζουν μαχητικές ομάδες στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της εκπαιδευμένης από τη CIA, αντικυβερνητικής φατρίας Maghawir al-Thawra (MaT), η οποία κατέχει θέσεις στη βάση Al-Tanf.

Τον περασμένο μήνα, ένας Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η MaT σχεδίαζε μια αδιάκριτη επιχείρηση προβοκάτσιας εναντίον αμάχων προκειμένου να αποδώσει την ευθύνη στον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA).

Παρά τον ισχυρισμό ότι η παρουσία του στη Συρία αποσκοπεί στην αποτροπή του ISIS, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποιούν μόνο επιφανειακά χτυπήματα και επιχειρήσεις κατά της εξτρεμιστικής ομάδας, σκοτώνοντας αμάχους στη διαδικασία, ενώ ο SAA συνεχίζει να καταδιώκει την οργάνωση.

Αντίθετα, τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία είναι απασχολημένα με τις επίμονες και παράνομες επιχειρήσεις λεηλασίας πετρελαίου, η τελευταία από τις οποίες έλαβε χώρα στις 26 Οκτωβρίου. 

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, δήλωσε στις 10 Αυγούστου ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία θα διευκόλυνε τον τερματισμό της τρομοκρατίας στη χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail