Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες από την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας - Πως έγινε η επιχείρηση

- Με βάση στοιχεία από τον στρατιωτικό ανταποκριτή Alexander Kots και επίσημες ρωσικές πηγές

Δύο φορτηγά ενεπλάκησαν στην τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, Alexander Bastrykin, ανέφερε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας έγινε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. Ρώσοι και ξένοι πολίτες συμμετείχαν σε αυτό σε διάφορα στάδια προετοιμασίας.

https://southfront.org/details-of-terrorist-attack-on-crimean-bridge-revealed-nato-appears-involved/ - Παρουσίαση Freepen.gr

«Έχουμε ήδη καθορίσει τη διαδρομή του φορτηγού, όπου έγινε η έκρηξη. Βουλγαρία, Γεωργία, Αρμενία, Βόρεια Οσετία, Κρασνοντάρ… Οι μεταφορείς έχουν ταυτοποιηθεί. Με τη βοήθεια στελέχη της FSB, καταφέραμε να εντοπίσουμε υπόπτους μεταξύ εκείνων που μπορεί να ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση», τόνισε ο Μπαστρίκιν.

Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν δύο φορτηγά βαρέως τύπου. Το φορτίο ήταν 22 παλέτες με πλαστικά περιτυλίγματα τροφίμων, 9 ρολά το καθένα (μια παλέτα ζυγίζει περίπου έναν τόνο), που έφτασε στο γεωργιανό λιμάνι Πότι από τη Βουλγαρία δια θαλάσσης. Ο πελάτης της παραγγελίας ήταν πολίτης της Ουκρανίας. Στη συνέχεια φορτώθηκε σε φορτηγό με ξένους αριθμούς άδειας. Ο οδηγός του πρώτου φορτηγού επικοινώνησε με τον πελάτη της παραγγελίας μέσω WhatsApp. Περαιτέρω, το φορτηγό μετέβη από το γεωργιανό λιμάνι Πότι στην Αρμενία, όπου το φορτίο εκτελωνίστηκε σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρασιατικής Τελωνειακής Ένωσης. Αυτή είναι μια τυπική, ανύποπτη διαδρομή για φορτηγατζήδες που ταξιδεύουν στη Ρωσία.

Στη συνέχεια τα φορτηγά εισήλθαν στο ρωσικό έδαφος μέσω του σημείου ελέγχου Verkhny Lars. Το ίδιο μέσω του οποίου αρκετές χιλιάδες νεοφιλελεύθεροι Ρώσοι κατέφυγαν στη Γεωργία, φοβούμενοι την επιστράτευση. Ο τελικός προορισμός του φορτηγού ήταν η πόλη Armavir, όπου οι παλέτες φορτώθηκαν εκ νέου σε ένα άλλο φορτηγό, το οποίο κατευθύνθηκε προς την Κριμαία. Το δεύτερο φορτηγό και ο οδηγός του ανατινάχτηκαν στη γέφυρα της Κριμαίας.

Τα εκρηκτικά ήταν τοποθετημένα σε ρολά πλαστικών μεμβράνης τροφίμων. Έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φαίνονται στο χειριστήριο ακτίνων Χ, λόγω του πολυστρωματικού πλαστικού.

Αυτό προφανώς έγινε στη Βουλγαρία επειδή φαίνεται απίθανο οι μπάλες από σφιχτά στριμμένα πλαστικά περιτυλίγματα τροφίμων με εκρηκτικό υλικό να είχαν ξανασυσκευαστεί στο δρόμο.

Αυτό δείχνει ότι, εκτός από την Ουκρανία, υπηρεσίες πληροφοριών χωρών του ΝΑΤΟ προφανώς εμπλέκονται στην οργάνωση της επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρει ότι ο οδηγός του πρώτου φορτηγού καταθέτει ήδη. Πιθανότατα, όπως ο οδηγός του δεύτερου φορτηγού, χρησιμοποιήθηκε στα τυφλά και δεν ήξερε τι κουβαλούσε.

Σήμερα, 10 Οκτωβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό το κρατικό όργανο της Ρωσίας λαμβάνει αποφάσεις για βασικά ζητήματα της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας σε θέματα ασφάλειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail