«Η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία είναι ενάντια στα συμφέροντα της Πολωνίας», προειδοποιεί κορυφαίος Πολωνός συντάκτης

Freepen.gr - Ο αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας Do Rzeczy, Paweł Lisicki, προειδοποιεί ότι μια κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία θα μπορούσε να υπονομεύσει σημαντικά την πολωνική ασφάλεια.

«Με ενδιαφέρει η πολωνική προοπτική. Η κλιμάκωση αυτού του πολέμου αυξάνει αντί να μειώνει τους κινδύνους για εμάς», δήλωσε ο Lisicki σε συνέντευξή του στο Radio WNET.

Είπε ότι το περιοδικό του προειδοποιεί εδώ και αρκετό καιρό για τις συνέπειες που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Πολωνία εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί. Τώρα, τα θέματα μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ μαζί με τη χρήση πυρηνικών όπλων συζητούνται ευρύτερα. Επεσήμανε το γεγονός πως τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν κλιμακώσει τις δραστηριότητές τους.

Από τη μία πλευρά, υπάρχουν τα «ψευδοδημοψηφίσματα» που προκήρυξε ο Πούτιν και ακολούθησε η προσάρτηση. Από την άλλη, υπάρχει η επιτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση. Και οι δύο έχουν κάνει την Πολωνία λιγότερο παρά πιο ασφαλή, πιστεύει ο Lisicki. Επισημαίνει τις παρατηρήσεις του γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο πως η Ουάσιγκτον φοβάται ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να επιτεθεί στην Πολωνία με πυρηνικά όπλα.

Ο Lisicki ανέφερε ότι πιστεύει πως υπάρχει πολύ λίγος προβληματισμός για τις συνέπειες για την Πολωνία από την κλιμάκωση του πολέμου. Οι υπάρχουσες συνέπειες είναι άκρως αρνητικές, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των τιμών και των πιθανών ελλείψεων ενέργειας, μαζί με την πτώση της αξίας του πολωνικού νομίσματος, του ζλότι.

Ωστόσο, ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η σύγκρουση να γίνει πραγματικά παγκόσμια, οδηγώντας σε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

«Η γεωγραφική θέση της Πολωνίας σημαίνει πως το κράτος που κινδυνεύει περισσότερο να υποστεί καταστροφή θα είναι η Πολωνία», είπε ο αρχισυντάκτης του Do Rzeczy.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail