Η τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας είναι ένα σημείο καμπής ήπιας ισχύος και για τις δύο πλευρές

Η τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, για την οποία το βίντεο υποδηλώνει πολύ έντονα ότι πραγματοποιήθηκε με βόμβα φορτηγού αυτοκτονίας, είναι έτοιμη να αποτελέσει μια στρατηγική αλλαγή του παιχνιδιού καθώς και ένα σημείο καμπής για την απήχηση της ήπιας δύναμης κάθε πλευράς στην ουκρανική σύγκρουση. «Οι «Δυτικές Αξίες» περιλαμβάνουν τώρα τον εορτασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της αστικής υποδομής».

Του Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Τα προαναφερθέντα επέστησαν την προσοχή στην αντιπαραγωγική οπτική του ανώτερου συμβούλου του Zelensky, Mikhail Podolyak και του διαβόητου θεωρητικού συνωμοσίας της Russiagate, Adam Kinzinger, επαινώντας αυτή την τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας με φορτηγό βόμβα, παρά την αυτοαποκαλούμενη αντίθεση της πλευράς τους στην τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Αυτή η αναμφισβήτητη παρατήρηση δυσφημεί πλήρως τη λεγόμενη «τάξη βασισμένη σε κανόνες» του Χρυσού Δισεκατομμυρίου (Golden Billion) της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εκθέτοντάς την ως επιδίωξη στρατηγικών στόχων με μακιαβελικά μέσα.

Οι μάζες που κατοικούν σε αυτό το μπλοκ παραπλανούνται κυρίως από τον αδιάκοπο πόλεμο πληροφοριών είτε αγνοώντας αυτά τα κραυγαλέα διπλά μέτρα και σταθμά είτε κάνοντας αφηγηματικές ανατροπές σε μια προσπάθεια να τα δικαιολογήσουν. Όσοι κατοικούν στους BRICS - και τον Παγκόσμιο Νότο υπό την ηγεσία της SCO, έχουν ήδη υποψιαστεί από την αρχή και τώρα έχουν ακόμη περισσότερους λόγους να την απορρίψουν, αφού αυτό το πολυπολικό μπλοκ ενώνεται από την αντίθεση αρχών των κοινωνιών του στην τρομοκρατία, τον αυτονομισμό και τον εξτρεμισμό σε όλες τους τις μορφές.

Επομένως, οι απόψεις κάθε μπλοκ σχετικά με τη νομιμότητα της υπόθεσης του Κιέβου θα πολωθούν περαιτέρω στο προσεχές μέλλον. Όσο για τη Μόσχα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Χρυσό δισεκατομμύριο θα παραμείνει αντίθετο ό,τι κι αν γίνει, αλλά η τεράστια υποστήριξη που απολαμβάνει αυτή η πρόσφατα αποκατεστημένη παγκόσμια δύναμη στον Παγκόσμιο Νότο θα μπορούσε ξαφνικά να αντισταθμιστεί ανάλογα με το πώς θα αντιδράσει στην υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ τελευταία τρομοκρατική επίθεση με μπροστινή την Ουκρανία στον πόλεμο αντιπροσώπων των ΗΠΑ στη Ρωσία μέσω αυτής της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας.

Η μετακίνηση προς την κατεύθυνση της εξέλιξης της ειδικής επιχείρησης σε αντιτρομοκρατική ή άλλη, για να μην αναφέρουμε την προσφυγή στην εκστρατεία «σοκ και δέους» της ίδιας της Ρωσίας, θα αρκούσε για τη διατήρηση αυτής της καλής θέλησης. Αυτό συμβαίνει επειδή η τελευταία τρομοκρατική επίθεση περιελάμβανε μια κρίσιμη πολιτική συνιστώσα όπως όλες αυτές οι επιθέσεις, δηλαδή την πρόθεση να δοθεί ένα βαρύ πλήγμα στην ήπια δύναμη της Ρωσίας επιτιθέμενοι σε μη στρατιωτικές υποδομές που συνδέονται με την επανένωση αυτού του κράτους-πολιτισμού με τα ιστορικά του εδάφη.

Η συνέχιση της τήρησης των αυτοεπιβληθέντων στρατιωτικών περιορισμών που συνδέονται με την ειδική επιχείρηση, οι οποίοι καθοδηγούνται από προβλεπόμενους ανθρωπιστικούς και μεταπολεμικούς πολιτικούς στόχους, αναπόφευκτα θα απεικόνιζε τη Ρωσία ως «αδύναμη» ανεξάρτητα από τις ευγενείς προθέσεις και την αντικειμενική της δύναμη. Αυτό θα ήταν αντιπαραγωγικό για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα αυτής της Μεγάλης Δύναμης, καθώς είναι ζωτικής σημασίας οι κοινωνίες του Παγκόσμιου Νότου να παραμείνουν σίγουρες για τις προοπτικές επιτυχίας της Ρωσίας στον συνεχιζόμενο αγώνα της ενάντια στο Golden Billion.

Η απώλεια της πίστης σε αυτό το σενάριο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αλυσιδωτή αντίδραση απαισιοδοξίας που τελικά θα κορυφωθεί σε μια κρίση εμπιστοσύνης, ασκώντας έτσι τεράστια πίεση στις κυβερνήσεις τους να επαναξιολογήσουν την ουδετερότητα των αρχών τους απέναντι στην Ουκρανική σύγκρουση. Αυτό το μπλοκ έχει μέχρι στιγμής διατηρήσει τους δεσμούς με τη Ρωσία από την προσδοκία ότι στη χειρότερη θα υπάρξει ένα αδιέξοδο, το οποίο με τη σειρά του θα συνέχιζε να επιταχύνει την παγκόσμια συστημική μετάβαση στην πολυπολικότητα. Το να αρχίσετε να σκέφτεστε το αντίθετο θα μπορούσε να οδηγήσει σε σταδιακές αλλαγές πολιτικής.


Επομένως, η Ρωσία θα έκανε καλά να κρατήσει κατά νου αυτές τις στρατηγικές εκτιμήσεις, καθώς η διατήρηση των καρδιών και των μυαλών σε όλο τον Παγκόσμιο Νότο (ειδικά μεταξύ των αρμοδίων για τη λήψη αποφάσεων) έχει αναμφισβήτητα παρόμοια σημασία με τη διατήρηση του εδάφους που απελευθερώνει στη Νοβοροσίγια. Ο πόλεμος πληροφοριών του Golden Billion εναντίον της Ρωσίας δεν επηρέασε αρνητικά την άποψη του αναπτυσσόμενου κόσμου για αυτό το στοχευόμενο κράτος, πόσο μάλλον τις ρεαλιστικές πολιτικές τους απέναντί ​​του, επομένως το Κρεμλίνο δεν πρέπει να το αφήσει να το αποτρέψει από το να απαντήσει πολύ σθεναρά.

Αντίθετα, ο Παγκόσμιος Νότος φωνάζει για να δει μια ρωσική εκδοχή του «σοκ και δέους», έστω και μόνο επειδή αυτό περίμεναν από τότε που ξεκίνησε η ειδική επιχείρηση. Αντίθετα, έχουν «πειραχτεί» από αυτό το παγκόσμιο επαναστατικό κράτος που παλεύει παροιμιωδώς με το ένα χέρι πίσω από την πλάτη του όλο αυτό το διάστημα, λόγω του συνδυασμού του που υποτίμησε τον πραγματικό του αντίπαλο στο ΝΑΤΟ καθώς και της προτεραιότητας που έδωσε στην προώθηση του καλοπροαίρετου ανθρωπιστικούς και μεταπολεμικούς πολιτικούς στόχους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις που μοιράζονται σε αυτήν την ανάλυση, το μέλλον της ήπιας δύναμης του Golden Billion έχει ήδη οριστεί σε σχέση με το ότι συνεχίζει να ανεβαίνει στη «σφαίρα επιρροής» του ενώ μειώνεται σε όλο τον Παγκόσμιο Νότο. Η Ρωσία θα συνεχίσει να μειώνεται στο Golden Billion, αλλά το μέλλον της στον Παγκόσμιο Νότο παραμένει αβέβαιο, καθώς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την απάντησή της σε αυτήν την τελευταία τρομοκρατική επίθεση. Ένας άτονος θα μπορούσε να χάσει αμέτρητες καρδιές και μυαλά ενώ μια μυϊκή απόκριση θα τα κρατούσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail