Ο Blinken λέει ότι η δολιοφθορά του Nord Stream είναι μια «τεράστια ευκαιρία»

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία προσφέρουν μια «τεράστια ευκαιρία» να τερματιστεί η εξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια.

«Είναι μια τεράστια ευκαιρία να αφαιρέσουμε μια για πάντα την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια και έτσι να αφαιρέσουμε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν την οπλοποίηση της ενέργειας ως μέσο προώθησης των αυτοκρατορικών του σχεδίων», δήλωσε ο Blinken σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Καναδή υπουργό Εξωτερικών Mélanie Joly.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό και προσφέρει τεράστια στρατηγική ευκαιρία για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ο Blinken.

Ο Blinken έκανε τα σχόλια όταν ρωτήθηκε τι κάνουν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς για να αμβλύνουν την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη μετά το σαμποτάζ του Nord Stream. Ο Blinken είπε πως η Ουάσιγκτον εργαζόταν εδώ και αρκετό καιρό για να παρέχει στην Ευρώπη περισσότερη ενέργεια, και ως αποτέλεσμα, οι ΗΠΑ είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Ευρώπης.

«Και είμαστε πλέον ο κορυφαίος προμηθευτής LNG στην Ευρώπη για να βοηθήσουμε στην αντιστάθμιση οποιουδήποτε φυσικού αερίου ή πετρελαίου χάνει ως αποτέλεσμα της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Blinken.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail