Η Ρωσία απαντά στην Πολωνία για τις αποζημιώσεις: Αν δεν κερδίζαμε το 1945, δε θα υπήρχατε ως χώρα!

Ο διευθυντής του τρίτου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Oleg Tyapkin, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, απάντησε στις πολωνικές αρχές στις απαιτήσεις τους να πληρώσει η Μόσχα αποζημιώσεις για τις απώλειες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποκάλεσε τις επιθυμίες της Βαρσοβίας πολιτικές φαντασιώσεις και σημείωσε ότι τέτοια αιτήματα είναι ανεπαρκή.

Οι ανεπαρκείς διεκδικήσεις των πολωνικών πολιτικών κύκλων προς τη Ρωσία, που σχετίζονται με τις απώλειες που υπέστη η Πολωνία κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, βρίσκονται στη σφαίρα των πολιτικών φαντασιώσεων, ανέφερε ο Tyapkin.

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, η Πολωνία συχνά λύνει τα δικά της εσωτερικά πολιτικά προβλήματα καταφεύγοντας στον «ιστορικό ρεβιζιονισμό».

Υπενθύμισε πως αν η ΕΣΣΔ δεν είχε κερδίσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε η Πολωνία δε θα υπήρχε ως εθνικό κράτος του λαού της και οι Πολωνοί, πιθανότατα, θα είχαν υποδουλωθεί ή εξοντωθεί από τους Ναζί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail