Το Κρεμλίνο έχει καταστρέψει την στρατιωτική φήμη της Ρωσίας

Η πιο ατυχής πτυχή της αργής, περιορισμένης, ανεπαρκούς, υπο-επανδρωμένης στρατιωτικής επιχείρησης του Κρεμλίνου στην Ουκρανία ήταν η καταστροφή της φήμης του ρωσικού στρατού, μια καταστροφή που υπογραμμίζεται από την επιτυχία της Ουκρανίας να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις σε περιοχές που αποτελούν τώρα, μετά τις επανενώσεις, μέρος της ίδιας της Ρωσίας. 

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το γεγονός πως η Ρωσία έχασε ρωσικά εδάφη από την Ουκρανία είναι πιθανό να εμψυχώσει περαιτέρω τη Δύση και, ως εκ τούτου, να διευρύνει περαιτέρω τον πόλεμο.

Ο Αμερικανός στρατηγός και πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πάτραους απείλησε το Κρεμλίνο με την καταστροφή των ρωσικών στρατευμάτων και του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. https://www.theguardian.com/world/2022/oct/02/us-russia-putin-ukraine-war-david-petraeus

Ο Bob Seely γράφοντας στην Telegraph του Ηνωμένου Βασιλείου λέει «Η προσάρτηση του ουκρανικού εδάφους από τον Πούτιν . . . είναι απόδειξη όχι επιθετικής επιτυχίας, αλλά αμυντικού φόβου. . . . Οι πράξεις του είναι το σημάδι ενός απελπισμένου ανθρώπου που φοβάται την στρατιωτική ταπείνωση». Ο Πούτιν, ισχυρίζεται ο Seely, «γίνεται πιο επικίνδυνος» αν κρίνουμε από τη δολιοφθορά της Ρωσίας στους δικούς της αγωγούς φυσικού αερίου και τις απειλές του Πούτιν να διευρύνει τον πόλεμο του. Ωστόσο, ο Seely μας διαβεβαιώνει: «Οι γεωπολιτικές φαντασιώσεις του Πούτιν να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο ρωσικό κράτος που θα ενσωματώνει την Ουκρανία, να συντρίψει το ΝΑΤΟ και να καθιερώσει τη Ρωσία ως παγκόσμιο αντίβαρο στις ΗΠΑ είναι κουρελιασμένες». Ο Seely προσθέτει πως η νίκη των εκπαιδευμένων από το Ηνωμένο Βασίλειο ουκρανικών στρατευμάτων επί του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Χάρκοβο δείχνει ότι η νίκη της Ουκρανίας επί των στρατευμάτων με κακή καθοδήγηση και χαμηλό ηθικό της Ρωσίας είναι εφικτή.https://www.telegraph.co.uk/news/2022/10/02/entering-terrifying-new-phase-russo-ukraine-war/

Η θλιβερή εικόνα μιας ηττημένης Ρωσίας που σχεδιάστηκε από τον Seely ενισχύεται από τον Πούτιν που μίλησε για διαπραγματεύσεις με τον Zelensky στην ίδια ομιλία που καλωσορίζει τις επαρχίες πίσω στη Ρωσία. Κανονικά δεν είναι η νικήτρια πλευρά που ζητά διαπραγματεύσεις.

Ο λογαριασμός του Seely και οι απειλές του Patraeus είναι ανοησίες. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτός είναι ο τρόπος που το αντιλαμβάνεται η Δύση και είναι αυτή η αντίληψη που θα διευρύνει περαιτέρω τον πόλεμο. Το πως αυτή θα ήταν η συνέπεια ήταν προφανές από την αρχή. Ο Πούτιν περίμενε οκτώ χρόνια, ενώ η Δύση έχτισε και εξόπλισε έναν στρατό για την Ουκρανία και καθιέρωσε το αφήγημα της προπαγάνδας, και όταν ο Πούτιν ενήργησε καθυστερημένα, το έκανε με τρόπο εγγυημένο ότι θα διευρύνει τον πόλεμο. Κανείς δεν είπε στον Πούτιν πως οι πόλεμοι δεν μπορούν να γίνουν με ένα κορδόνι παπουτσιών με περιορισμένο τρόπο;



Η αργή περιορισμένη επέμβαση του Πούτιν έδωσε στην Ουάσιγκτον επτά μήνες για να πείσει τους δυτικούς λαούς ότι η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος, να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία, να εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες στη χρήση τους και να δημιουργήσει συστήματα επικοινωνίας για την Ουάσιγκτον για να παρέχει πληροφορίες στόχευσης στις δυνάμεις της Ουκρανίας. Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς το Κρεμλίνο να διεξάγει έναν πόλεμο με έναν τρόπο λιγότερο πιθανό να πετύχει.

Αυτό που έκανε το Κρεμλίνο είναι να δικαιολογήσει την πίστη της Ουάσιγκτον στην παντοδυναμία της, κάτι που θα οδηγήσει σε περισσότερες προκλήσεις. Η Ουάσιγκτον δε φοβήθηκε να κλέψει τα συναλλαγματικά αποθέματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, να εξοπλίσει την Ουκρανία και να ανατινάξει τους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream. Κάθε βήμα στην πορεία της Ουάσιγκτον γίνεται πιο τολμηρό και οι απειλές για τη Ρωσία γίνονται ισχυρότερες.

Είναι η προσπάθεια του Πούτιν να περιορίσει τον πόλεμο που του φέρνει έναν ευρύτερο πόλεμο. Καθώς συνεχίζει τα πολιτικά του ημίμετρα, ο Αρμαγεδδών πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail