Τουρκικά UAV καταστρέφουν ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων σε τρεις ημέρες

Freepen.gr - Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 βοήθησαν στην καταστροφή ρωσικού εξοπλισμού συνολικού ύψους 26,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα τριών ημερών, δήλωσε το Σάββατο ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.

Ένα ζευγάρι UAV προκάλεσε τη ζημιά σε 8 άρματα μάχης T-72, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο Acacia, μαχητικά οχήματα πεζικού και οβίδες μεταξύ 31 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το BBC Turkish που επικαλείται τον Zaluzhny.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB-2 που παράγονται από την Baykar, τον κορυφαίο κατασκευαστή drones της Τουρκίας, του οποίου ο επικεφαλής τεχνολογίας είναι γαμπρός του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν κάνει όνομα μετά την παράδοση τους στην Ουκρανία για χρήση στην άμυνά της κατά της ρωσικής εισβολής.

Όταν ξεκίνησε η άμυνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας το Φεβρουάριο, τα Bayraktar TB2 - τα οποία μπορούν να αιωρούνται σε ύψος έως και 7.620 μέτρα (25.000 πόδια) και να χτυπούν στόχους με κατευθυνόμενους με λέιζερ πυραύλους - έπαιξαν σημαντικό ρόλο και πιστώθηκαν την ήττα ρωσικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων.



Η χώρα έχει λάβει 50 TB2 από το Baykar από την εισβολή της Ρωσίας, ανέφερε το Middle East Eye τον Ιούνιο, επικαλούμενο τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Oleksii Reznikov.


Τα drones έπαιξαν βασικό ρόλο στις συγκρούσεις στη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά για πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με εξελιγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και υπερσύγχρονα συστήματα αεράμυνας στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail