Ο "Sarmat" φτάνει σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, είπε ο γενικός σχεδιαστής

Freepen.gr - Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat διαθέτει δεκάδες τύπους μαχητικού εξοπλισμού, ο οποίος του επιτρέπει να χτυπήσει σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, δήλωσε ο Ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Βλαντιμίρ Ντεγτιάρ, Γενικός Διευθυντής και Γενικός Σχεδιαστής του Κρατικού Ερευνητικού Κέντρου Makeev σε συνέντευξη στο RIA Novosti.

«Ο εξοπλισμός του Sarmat περιλαμβάνει αρκετές δεκάδες τύπους ωφέλιμου φορτίου, κάτι που του επιτρέπει να εκτελεί τα καθήκοντά του πρακτικά οπουδήποτε στον κόσμο», είπε ο Degtyar.

«Το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πτήσης του Sarmat έχει τη δυνατότητα να διορθώνει την τροχιά χρησιμοποιώντας δορυφόρους GLONASS, γεγονός που καθιστά δυνατή την εξασφάλιση υψηλής ακρίβειας στόχευσης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσκρουσης στον πύραυλο πυραυλικής άμυνας», είπε ο Ντεγτιάρ.

Ο "Sarmat" είναι ο ισχυρότερος πύραυλος μάχης στον κόσμο, ο οποίος έχει το μεγαλύτερο εύρος καταστροφής στόχων, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τη μαχητική ισχύ των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, σημειώνει το πρακτορείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail