Η Κίνα εκδίδει προειδοποίηση Ψυχρού Πολέμου στις ΗΠΑ

gb.china-embassy.gov.cn
Freepen.gr - Ένας Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα ήταν «καταστροφή» και για τις δύο χώρες και για ολόκληρο τον κόσμο, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι τη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη, ο Wang Yi περιέγραψε τον Κίσινγκερ, ο οποίος έπαιξε ζωτικό ρόλο στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου τη δεκαετία του 1970, ως «καλό φίλο του κινεζικού λαού».

Ωστόσο, ο ανώτερος διπλωμάτης του Πεκίνου προειδοποίησε πως «ένα ξέσπασμα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου θα είναι καταστροφή για την Κίνα και τις ΗΠΑ, καθώς και άλλα μέρη του κόσμου», προτρέποντας την Ουάσιγκτον να υιοθετήσει μια ορθολογική και ρεαλιστική πολιτική έναντι της Κίνας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να το κάνει αυτό τιμώντας την προηγούμενη αναγνώριση της θέσης της Κίνας ότι η Ταϊβάν είναι μέρος της επικράτειάς της στο πλαίσιο της πολιτικής της «Μίας Κίνας».

Ο Wang Yi είπε ότι η πρόσφατη επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Nancy Pelosi στο νησί ήταν επιζήμια για τις σινοαμερικανικές σχέσεις, όπως και ο νόμος για την πολιτική της Ταϊβάν του Κογκρέσου των ΗΠΑ 2022. Το τελευταίο έγγραφο, το οποίο υποστηρίχθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, στοχεύει να παράσχει στην Ταϊπέι βοήθεια για την ασφάλεια ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γουάνγκ συνέχισε λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν «λανθασμένη αντίληψη για την Κίνα», θεωρώντας την ως «τον πιο εξέχοντα αντίπαλο και μακροπρόθεσμο αντίπαλο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail