Politico: Οι ΗΠΑ έχουν προβλήματα με τους Ευρωπαίους συμμάχους

Freepen.gr - Τα μέλη του ΝΑΤΟ από την Ανατολική Ευρώπη έχουν εξαντλήσει τις στρατιωτικές προμήθειες, κάτι που έχει γίνει πονοκέφαλος για τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει το Politico.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να παράσχει στους συμμάχους επιχορηγήσεις για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από αμερικανικές αμυντικές εταιρείες.

«Η Ουάσιγκτον μετακινείται από τις εφάπαξ παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία στον μακροπρόθεσμο εξοπλισμό χωρών κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ. <…> Αυτό θα πρέπει να κατευνάσει ορισμένους φόβους, ειδικά στις χώρες της Βαλτικής, ότι έχουν γίνει πιο ευάλωτες μετά τη μεταφορά τόσων πολλών όπλων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης θα συνεχίσουν να απαλλάσσονται από αποθέματα σοβιετικού εξοπλισμού, στέλνοντάς τα στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail