Τουρκία, Ελλάδα και Αίγυπτος ξεκίνησαν το «κυνήγι» των Γερμανών συνταξιούχων

stevepb / pixabay
Freepen.gr - Αυτό το χειμώνα, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Αίγυπτος θα διαγωνιστούν για τους Ευρωπαίους συνταξιούχους, αναφέρει η ATOR.

«Με φόντο την αναστολή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτές οι χώρες ανακοίνωσαν τις φιλοδοξίες τους να γίνουν ένα «χειμερινό σπίτι» για τους Ευρωπαίους που επιδιώκουν να μετακινηθούν σε θερμότερα κλίματα για να εξοικονομήσουν χρήματα. Πρώτα απ 'όλα, το «κυνήγι» είναι για συνταξιούχους, από τους οποίους υπάρχουν περίπου 150 εκατομμύρια στην ΕΕ», ανέφερε η ένωση.

Η Τουρκία σχεδιάζει τους επόμενους μήνες να δεχτεί διπλάσιο αριθμό παραθεριστών από την ΕΕ από πέρυσι.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του γερμανικού τουριστικού πράκτορα Bentour, Deniz Ugur, μια all-inclusive διαμονή σε ξενοδοχείο θα κοστίσει το μισό από τους λογαριασμούς θέρμανσης στη Γερμανία. Το ταξίδι για 90 ημέρες, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, θα κοστίσει 2640 ευρώ ανά άτομο.

«Ένα εκατομμύριο Γερμανοί τουρίστες μπορούν να έρθουν στην Τουρκία τον χειμώνα», λέει ο Ντενίζ.

Στην Αίγυπτο περιμένουν και Ευρωπαίους. Ετοιμάζονται να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα «μακράς παραμονής το χειμώνα» με στόχο την προσέλκυση συνταξιούχων και απομακρυσμένων εργαζομένων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ελλάδα. «Ο καιρός είναι καλύτερος, η ζωή είναι φθηνότερη» , παρακινεί τους κατοίκους της ΕΕ να μετακινηθούν ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού της χώρας .

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail