Η ΕΕ έχει ξεμείνει από ενέργεια – Όρμπαν

facebook.com/orbanviktor
Freepen.gr - Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κατηγόρησε για το ενεργειακό έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γραφειοκράτες και περιβαλλοντολόγους, λέγοντας ότι η χώρα του προστατεύεται από την κρίση.

«Αν θέλουμε να σκάψουμε μέχρι τον πάτο των προβλημάτων, καταλήγουμε πάντα στο ίδιο μέρος: στο θέμα της ενέργειας. Και η κατάσταση είναι πως η Ευρώπη έχει ξεμείνει από ενέργεια», έγραψε ο Όρμπαν σε ανάρτηση στο Facebook το Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε την κατάσταση στους «φονταμενταλιστές πράσινους και τους γραφειοκράτες» που παίζουν «γεωπολιτικά παιχνίδια», υποστηρίζοντας ότι το μπλοκ αρνείται να χρησιμοποιήσει «διαφορετικές πηγές ενέργειας» για «πολιτικούς λόγους», αυξάνοντας το κόστος ζωής και βλάπτοντας τις βιομηχανίες του.

«Υπάρχουν λίγες ήπειροι σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση όπως η δική μας, αλλά μόνο η ήπειρός μας κάνει τη ζωή της τόσο πιο δύσκολη», είπε ο Όρμπαν, δεσμευόμενος να κάνει ό,τι «χρειάζεται η πατρίδα».

«Δε θα έχουμε καμία έλλειψη ενέργειας. Αυτό δεν είναι πρόβλεψη, είναι δήλωση γεγονότος. Θα υπάρχει φυσικό αέριο στην Ουγγαρία και αρκετό ρεύμα» ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Στα τέλη Αυγούστου, η Ουγγαρία εξασφάλισε συμφωνία με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom για πρόσθετες προμήθειες φυσικού αερίου, που διοχετεύονται μέσω Σερβίας. Η Ουγγαρία είναι ένα από τα λίγα κράτη μέλη της ΕΕ που συμμορφώνεται με την απαίτηση πληρωμής του ρουβλίου της Μόσχας για τις παραδόσεις φυσικού αερίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail