Υποψία δολιοφθοράς - Ταυτόχρονη βλάβη σε τρεις αγωγούς του Nord Stream στη Βαλτική

nord-stream.com
Freepen.gr - Η ταυτόχρονη βλάβη τριών σειρών αγωγών φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα είναι άνευ προηγουμένου, ανέφερε σε δήλωσή της η εταιρεία Nord Stream Nord Stream AG, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.

"Η βλάβη που συνέβη ταυτόχρονα σε τρεις σειρές των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου του συστήματος Nord Stream, την ίδια ημέρα, είναι άνευ προηγουμένου. Δεν είναι ακόμη δυνατό να εκτιμηθεί το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της υποδομής μεταφοράς φυσικού αερίου", δήλωσε η Nord Stream AG.

Τη νύχτα από Κυριακή προς Δευτέρα, σημειώθηκε διαρροή σε μία από τις χορδές του αγωγού Nord Stream 2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας, νοτιοανατολικά του νησιού Bornholm.

Διαρροές αερίου ανακαλύφθηκαν επίσης και στις δύο σειρές του Nord Stream 1 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας, βορειοανατολικά του Bornholm.

Υπάρχουν ζώνες απαγόρευσης μήκους πέντε μιλίων για αποστολή γύρω από τις περιοχές διαρροής.

Λόγω της χρονικής συγκυρίας των τριών επηρεαζόμενων αγωγών και των τεράστιων απωλειών πίεσης, οι ερευνητές κλίνουν προς την εκδοχή ότι η ζημιά δεν ήταν τυχαία αλλά αποτέλεσμα σαμποτάζ, γράφει η Tagesspiel.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail