Το Κίεβο δεν σπαταλά χρόνο, προσπαθεί να προωθηθεί

Freepen.gr -
Στις 26 Σεπτεμβρίου σηματοδοτήθηκε η τέταρτη ημέρα των δημοψηφισμάτων στις περιοχές DPR, LPR, Kherson και Zaporozhie, στα εδάφη που ελέγχονται από τις δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις τοπικές εκλογικές επιτροπές, η συμμετοχή μετά από 3 ημέρες ψηφοφορίας ήταν: 77% στη DPR, 76% στην LPR, 51% στην περιοχή Zaporozhye, 48% στην Kherson, σημειώνει το southfront.org.

Σε μια προσπάθεια να διαταράξει την ψηφοφορία, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα χαμένα εδάφη.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο Μπερντιάνσκ, μία από αυτές έπληξε την περιοχή κοντά στο κτίριο της διοίκησης της πόλης. Οποιαδήποτε πιθανά θύματα ευτυχώς αποφεύχθηκαν. Έκρηξη σημειώθηκε και στη Μελιτόπολη, αλλά η απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας απέτυχε. Το μόνο θύμα ήταν ο ίδιος ο σαμποτέρ, το αυτοκίνητο του οποίου εξερράγη από τον απρόσεκτο χειρισμό των εκρηκτικών.

Εκατοντάδες ουκρανικές οβίδες πυροβολικού έπληξαν ξανά τους οικισμούς της DPR και της LPR. Δεκάδες άμαχοι τραυματίστηκαν, αλλά δεν υπήρξαν νεκροί. Ένας τεράστιος βομβαρδισμός στόχευσε την πόλη Χερσώνα. Δεκάδες πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν τους στόχους τους. Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν όταν το ξενοδοχείο Play βομβαρδίστηκε από ουκρανικές δυνάμεις με αμερικανικής κατασκευής HIMARS.

Για άλλη μια φορά, οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye. Οκτώ UAV καμικάζι στόχευσαν τον σταθμό, αλλά όλα καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις. Περίπου 60 οβίδες εκτοξεύτηκαν στην πόλη Energodar κατά τη διάρκεια της περασμένης ημέρας.

Μετά την ανακοίνωση της μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία και τη συνεχιζόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών που περιπλέκει κάθε επιθετική επιχείρηση, το Κίεβο έχει μόνο μερικές εβδομάδες για να προσπαθήσει να αλλάξει την κατάσταση στην πρώτη γραμμή.

Η κύρια περιοχή της ουκρανικής επίθεσης είναι η πόλη Krasny Liman. Η ρωσική ομάδα συνεχίζει να αντιστέκεται στις επιθέσεις που γίνονται από ανώτερες δυνάμεις του εχθρού.

Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να σπάσει τις άμυνες βόρεια της πόλης για να κόψει τις ρωσικές επικοινωνίες στην περιοχή. Κρυμμένες στο δάσος, οι ουκρανικές ομάδες προσπάθησαν ξανά να παρακάμψουν το Krasny Liman και το Drobyshevo. Οι μάχες συνεχίζονται στο Redcodub.

Κοντά στο Seversk, οι μάχες συνεχίζονται για τον έλεγχο του Spornoe και του Belogorovka. Καμία πλευρά δεν έχει σημειώσει επιτυχίες σε αυτή την περιοχή.
 


Οι μαζικές ουκρανικές επιθέσεις συνεχίζονται στο μέτωπο του Oskol. Προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον εχθρό, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιστέκονται στην ουκρανική επίθεση.

Εν τω μεταξύ, ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας Shahed-136, που μετονομάζονται σε ρωσικά UAV Geranium-2, συνεχίζουν να χτυπούν στόχους στην περιοχή της Οδησσού για αρκετές συνεχόμενες ημέρες.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο νότο. Το βράδυ, οι επιθέσεις έπληξαν αποθήκες στην πόλη Zatoka. Νωρίτερα χτυπήθηκε και το αρχηγείο των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να καταρρίψει τα UAV με φορητά όπλα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ως αποτέλεσμα των χαοτικών πυροβολισμών, τουλάχιστον δύο πολίτες τραυματίστηκαν, ενώ ζημιές υπέστησαν και κτίρια και αυτοκίνητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail