Αντιπαράθεση Ρωσίας εναντίον Δύσης: Κρίση της Καραϊβικής II, Πυρηνικός Αρμαγεδδώνας ή Διαπραγματεύσεις;

Η Δύση δίνει μια επαρκή αξιολόγηση για την πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.

Δυτικοί ειδικοί πιστεύουν ότι ο Πούτιν μπορεί να ρίξει τα ζάρια και είναι αδύνατο να σταματήσει με πειθώ. Φαίνεται πως η Δύση αποδέχεται την επιλογή της χρήσης πυρηνικών όπλων στην ουκρανική σύγκρουση. Εάν η Ρωσία το κάνει πρώτη, η Δύση θα απαντήσει.

Ντμίτρι Σουντάκοφ - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Bloomberg, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολλές επιλογές. Μια από αυτές είναι να απαντήσετε παρόμοια και να ρίξετε μια τακτική πυρηνική βόμβα κάπου, για παράδειγμα, στον Αρκτικό Ωκεανό ή σε απομακρυσμένες περιοχές της Σιβηρίας. Πράγματι, οι ΗΠΑ ενδέχεται να απαντήσουν σε οποιαδήποτε κλιμάκωση, καθώς η Ουάσιγκτον απλώς θα άρει τη δέσμευση να μη χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το σενάριο θα μετατρέψει την αντιπαράθεση σε αποκαλυπτική εικόνα. Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανταλλάξουν πιθανώς μερικά τακτικά χτυπήματα, έγραψε το κανάλι BRIEF Telegram.

Η Ρωσία, η οποία έχει ισοτιμία με τις ΗΠΑ στα στρατηγικά πυρηνικά όπλα, έχει περίπου 10 φορές περισσότερες τακτικές πυρηνικές κεφαλές. Ως εκ τούτου, θα υπάρχει ο κίνδυνος του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα.

Σε μια άλλη επιλογή, η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να επιφέρει ένα συμβατικό χτύπημα στις ρωσικές δυνάμεις, στοχεύοντας, για παράδειγμα, μια βάση από την οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια πυρηνική επίθεση.

Ο Πούτιν μπορεί να συνεχίσει να λέει πως θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αλλά το μήνυμα του Μπάιντεν στον Πούτιν είναι ότι η Δύση δε θα κάτσει να παρακολουθεί τα πυρηνικά που πετούν στον ουρανό.

Η Μόσχα αναζητά διάλογο με την Ουάσιγκτον

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι η Μόσχα αναζητά μια επιλογή άμεσου διαλόγου με την Ουάσιγκτον. Κάποιος μπορεί να το ονομάσει διαίρεση σφαιρών επιρροής ή κάτι άλλο. Ο κύριος αποδέκτης είναι ο Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ. Ο τελευταίος πιθανότατα θα ήταν έτοιμος, αλλά οι αρχές στο Κίεβο δεν έχουν δείξει ακόμη καμία αντίδραση.

Αυτό θα μπορούσε να είναι το φόντο για τη σημερινή δήλωση του Κρεμλίνου. Η Ρωσία χρειάζεται διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά για να επιτύχει τους στόχους της στην ειδική επιχείρηση, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 23 Σεπτεμβρίου ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ. Ωστόσο, το Κρεμλίνο δε βλέπει προϋποθέσεις για τέτοιες διαπραγματεύσεις.



"Η διαδικασία διαπραγμάτευσης, φυσικά, είναι περιζήτητη. Απαιτείται για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Όμως, όπως είπαμε ήδη, δε βλέπουμε καμία προϋπόθεση για τη διαδικασία διαπραγμάτευσης", δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Arkady Dubnov, πολιτικός επιστήμονας:

Συμφωνώντας στην ανταλλαγή, η Μόσχα σηματοδοτεί την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις με το Κίεβο. Ενδεχομένως, όπως λένε, χωρίς προϋποθέσεις. Αυτό είναι που η Κίνα, η Τουρκία, το Καζακστάν και άλλες φιλικές προς τη Ρωσία χώρες, πιέζουν τη Ρωσία πρόσφατα. Εάν η έκδοση σχετικά με το σήμα είναι σωστή, είναι σίγουρα πιο βολικό να τα διεξάγετε στις συνθήκες του τέλους της ειδικής επιχείρησης. 

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Ρωσία για σοβαρές συνέπειες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει ιδιωτικά τη ρωσική ηγεσία για σοβαρές συνέπειες εάν η Ρωσία προχωρήσει σε πυρηνικό χτύπημα, ανέφερε η Washington Post. Τα μηνύματα της Ουάσιγκτον προς τη Μόσχα υποστηρίζουν τις δηλώσεις που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι σύμμαχοί του κάνουν δημόσια.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε στις 23 Σεπτεμβρίου ότι χρειάζεται να μελετήσει κανείς ενεργά την εμπειρία της διευθέτησης της κρίσης στην Καραϊβική.

Η εμπειρία της διευθέτησης της κρίσης στην Καραϊβική θα πρέπει να μελετηθεί τώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ σε συνέδριο για την 60ή επέτειο της κρίσης στην Καραϊβική, αναφέρει το TASS .

«Τα γεγονότα του 1962 χρησιμεύουν ως παράδειγμα για το πώς δύο υπερδυνάμεις μπορούν να παραμερίσουν τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές τους που τις χωρίζουν στο όνομα μιας κοινής εποικοδομητικής εργασίας προς όφελος όλης της ανθρωπότητας», είπε στις 23 Σεπτεμβρίου.

Γι' αυτό, συνέχισε ο Βενεντίκτοφ, η εμπειρία της επιτυχούς επίλυσης της κρίσης της Καραϊβικής, καθώς και μια σειρά από άλλα εξίσου επικίνδυνα επεισόδια της σοβιετικής-αμερικανικής αντιπαράθεσης, θα πρέπει να μελετηθούν σήμερα, καθώς η εποχή «που η συλλογική Δύση οδηγούμενη από την Ουάσιγκτον, κήρυξε επίσημα νέο ψυχρό πόλεμο κατά της Ρωσίας».

Σημαίνει ότι ο πυρηνικός Αρμαγεδδώνας δεν είναι επιλογή;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail