Η G7 αποφασίζει να δαγκώσει το χέρι που τροφοδοτεί την Ευρώπη βάζοντας πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου

Freepen.gr - Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να περιορίσουν τις τιμές του ρωσικού πετρελαίου, έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος του Sky News , Ταμάρα Κοέν.

«Η Ομάδα των Επτά υπουργών Οικονομικών συμφώνησε να επιβάλει ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο», έγραψε η Κοέν στο Twitter.

Ανέφερε επίσης τον υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Nadhim Zahavi:

"Θα περιορίσουμε την ικανότητα του [Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ] Πούτιν να χρηματοδοτήσει την ... [ειδική επιχείρηση] του μέσω εξαγωγών πετρελαίου, απαγορεύοντας υπηρεσίες όπως η ασφάλιση και η παροχή χρηματοδότησης σε πλοία που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο πάνω από το συμφωνημένο ανώτατο όριο".

Ταυτόχρονα, οι χώρες της G7 πρόκειται να αναπτύξουν έναν ειδικό μηχανισμό μετριασμού που θα επιτρέψει στις περισσότερες ευάλωτες και άπορες χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση στο ρωσικό πετρέλαιο.



Νωρίτερα, ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ και ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσαν ότι η Ρωσία δε θα συνεργαστεί με τις χώρες που θα εφαρμόσουν ανώτατα όρις στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου. Η Ρωσία θα μειώσει τις προμήθειες πετρελαίου σε αυτές τις χώρες και θα βρει άλλες αγορές πωλήσεων, πρόσθεσε.

Με τη σειρά της, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε στις 2 Σεπτεμβρίου πως η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργαζόταν μια πρόταση περιορισμού των τιμών του ρωσικού φυσικού αερίου.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail