Η Κίνα απορρίπτει την έκκληση της Δύσης για ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Capt-M / Pixabay
Freepen.gr - Το Πεκίνο αντιτίθεται στην απόφαση των χωρών της G7 να θεσπίσουν ανώτατο όριο τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

«Το πετρέλαιο είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας», είπε σε μια ενημέρωση, προσθέτοντας: «Ελπίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενες χώρες... θα κάνουν εποικοδομητικές προσπάθειες και όχι το αντίστροφο».

Ο εκπρόσωπος προέτρεψε τα κράτη της G7 να «ενισχύουν τον διάλογο και να προωθήσουν τις διαπραγματεύσεις».

Την Παρασκευή, οι υπουργοί Οικονομικών των G7 (ΗΠΑ, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ιαπωνία) συμφώνησαν να επιβάλουν ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, για να περιορίσουν τα έσοδα της χώρας. Το σχέδιο περιλαμβάνει την απαγόρευση υπηρεσιών όπως η ασφάλιση και η χρηματοδότηση σε πλοία που μεταφέρουν ρωσικό αργό πάνω από ένα συμφωνημένο όριο τιμής.

Το Σάββατο, η Ευρωπαϊκή Ένωση προέτρεψε την Κίνα και την Ινδία να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία ανώτατων τιμών της G7.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail