Η Τουρκία πληρώνει στους στρατιώτες του Εθνικού Στρατού της Συρίας μηνιαίο μισθό 500 δολαρίων, λέει δημοσιογράφος

Freepen.gr - Η Τουρκία παρέχει μηνιαίους μισθούς 500 δολαρίων στους εξτρεμιστές στο Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA), δήλωσε το Σάββατο ο δημοσιογράφος και πρώην μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Μπαλμπάι.

Οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες «διαμαρτυρήθηκαν για το μισθό τους προηγούμενους μήνες, λέγοντας πως δεν ήταν ευχαριστημένοι με αυτό», ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet επικαλούμενη τον αρθρογράφο της Μπαλμπάι σε πάνελ για τους πρόσφυγες στην Άγκυρα.

Παλαιότερα γνωστό ως Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), το SNA αποτελείται από περισσότερες από 35 ομάδες της αντιπολίτευσης που δραστηριοποιούνται κυρίως στη βόρεια Συρία. Αυτές οι ομάδες συμμετείχαν στις στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας στη γειτονική χώρα - Επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη, Επιχείρηση Κλάδος Ελιάς και Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης, το 2017, το 2018 και το 2019, αντίστοιχα.

«Αυτή τη στιγμή το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας παρέχει στα μέλη του SNA μηνιαίο μισθό 500 δολαρίων», είπε ο πρώην βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail