FAZ: Σενάριο εκτενούς μπλακ άουτ με εκατοντάδες θανάτους και χάος στη Γερμανία

LoboStudioHamburg / pixabay
Freepen.gr - Πάνω από 400 νεκροί τις πρώτες 96 ώρες, λεηλασίες και χάος - αυτό είναι το σενάριο σε περίπτωση εκτεταμένης διακοπής ρεύματος σε μία μόνο περιοχή της Γερμανίας, σύμφωνα με άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ένα πιθανό σενάριο είχε προβλεφθεί στην περιοχή Rheingau-Taunus στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Έσσης. Σύμφωνα με αυτό, σε μόλις δύο ώρες μετά από μια διακοπή ρεύματος, οι περισσότεροι συναγερμοί διαρρηκτών και πυρκαγιάς θα αποτύχουν. Σε οκτώ ώρες θα χαλάσουν τα μέσα επικοινωνίας των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Μετά από 24 ώρες, οι πρώτες εγκαταστάσεις θεραπείας θα σταματήσουν να λειτουργούν. Λίγο πριν από αυτό, θα ξεκινήσει μια τεράστια απώλεια ζώων.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος για τέσσερις και περισσότερες ημέρες, θα ξεκινήσουν ληστείες και πυρκαγιές, η συνολική ζημιά από τις οποίες θα ανέλθει σχεδόν στα 200 εκατ. ευρώ.

Στα σταθερά τηλέφωνα, το Διαδίκτυο θα πέσει και θα ακολουθήσουν οι κινητές επικοινωνίες και το ψηφιακό ραδιόφωνο. Η βενζίνη θα τελειώσει στα πρατήρια, τα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Νωρίτερα, ο Αυστριακός οικονομολόγος Ralf Schellhammer, σε ένα άρθρο με τίτλο "Germany's National Suicide" για το Spiked, είπε ότι η περιβαλλοντική εμμονή γερμανική ελίτ θυσιάζει την ενέργεια και την επισιτιστική ασφάλεια στην ατζέντα για το κλίμα. «Η Γερμανία οδεύει στην άβυσσο», έγραψε ο Schellhammer.
Η Γερμανία, όπως και άλλες δυτικές χώρες, αντιμετωπίζει άνοδο των τιμών της ενέργειας και άνοδο του πληθωρισμού λόγω της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας και της πολιτικής εγκατάλειψης των καυσίμων της. Λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, κυρίως του φυσικού αερίου, η βιομηχανία στη Γερμανία έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, τα οποία επηρέασαν επίσης άλλους τομείς της γερμανικής οικονομίας - της πιο ισχυρής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail