Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Η CIA ανατίναξε τον Nord Stream για να αποτρέψει τη Ρωσία να σώσει την Ευρώπη αυτόν το χειμώνα;

nord-stream.com
Καθώς τόσο το Nord Stream 1 όσο και το Nord Stream 2 έχασαν ξαφνικά την πίεση την περασμένη Δευτέρα, οι Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν πολλαπλές εκρήξεις. Ο διευθυντής του αγωγού αναφέρει πρωτοφανή ζημιά. Είναι σαφές πως πρόκειται για σκόπιμη δολιοφθορά και θα μπορούσε να είχε γίνει μόνο από μια κυβέρνηση με υποβρύχια ικανότητα να τοποθετεί υποβρύχιες νάρκες.

Δρ. Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή;

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν είπε ότι η ζημιά στον αγωγό αποτελεί μια «σημαντική ευκαιρία» για τη Δυτική Ευρώπη να εγκαταλείψει το ρωσικό φυσικό αέριο υπέρ του υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ.

Ένας Πολωνός βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ευχαρίστησε τις ΗΠΑ που έθεσαν εκτός λειτουργίας τον αγωγό καθώς τώρα η Ρωσία θα πρέπει να διαπραγματευτεί με την Πολωνία προκειμένου να παραδώσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Δείτε αυτό.

Όταν αντιμετώπισε τη ρωσική επέμβαση για να αποτρέψει την εισβολή της Ουκρανίας στο Ντονμπάς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν είπε:

«Δε θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2. Θα δώσουμε ένα τέλος σε αυτό. Σας υπόσχομαι πως θα μπορέσουμε να το κάνουμε».

Οι καλά εκπαιδευμένες ευρωπαϊκές μαριονέτες της Ουάσιγκτον, φυσικά, θα κατηγορήσουν τη Ρωσία για την ανατίναξη του αγωγού της. Δείτε αυτό και αυτό



Όπως έχω προειδοποιήσει ότι θα συνέβαινε, η σατανική διαμάχη του Κρεμλίνου για την Ουκρανία έδωσε στην Ουάσιγκτον άφθονο χρόνο για περισσότερη αταξία και διεύρυνση της σύγκρουσης. Η έμφαση του Κρεμλίνου στους νομικισμούς μπορεί να καταλήξει σε πυρηνικό πόλεμο. Ο μόνος ασφαλής τρόπος για τη Ρωσία να αντιμετωπίσει την απειλή από την Ουκρανία θα ήταν μια επίθεση blitzkrieg που θα κατακτούσε την Ουκρανία πριν προλάβει να αντιδράσει η Δύση. Η αργή, περιορισμένη, παρατεταμένη σύγκρουση έχει παίξει άμεσα στα χέρια της Ουάσιγκτον. Μπορεί να πεθάνουμε όλοι ως αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο πόλεμος έχει διευρυνθεί και τώρα το Κρεμλίνο στοιχηματίζει ότι η Ουκρανία και η Δύση δε θα συνεχίσουν τον πόλεμο εάν περιλαμβάνει άμεσες επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, άρα τα δημοψηφίσματα.

Όπως εξήγησα χθες, μια μοιραία στιγμή της ιστορίας είναι μπροστά μας.

*

Ο Paul Craig Roberts είναι διάσημος συγγραφέας και ακαδημαϊκός, πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας όπου δημοσιεύτηκε αρχικά αυτό το άρθρο. Ο Δρ Ρόμπερτς ήταν προηγουμένως αναπληρωτής συντάκτης και αρθρογράφος της Wall Street Journal. Διετέλεσε Βοηθός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών για την Οικονομική Πολιτική κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησης Ρίγκαν. Είναι τακτικός συνεργάτης του Global Research.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail