Απίθανη η αύξηση της ροής όπλων από τη Δύση προς την Ουκρανία – Bloomberg

Ένα γαλλικό αυτοκινούμενο όπλο Caesar στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία. - ΑFΡ / Άρης Mεσσήνης
Freepen.gr - Δεν υπάρχει ένδειξη ότι οι υποστηρικτές του Κιέβου στις ΗΠΑ και την ΕΕ θα εντείνουν τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία ως απάντηση στη μερική επιστράτευση στη Ρωσία, ανέφερε το Bloomberg.

Αξιωματούχοι στο Κίεβο λένε πως χρειάζονται περισσότερα πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων και άρματα μάχης για να αντισταθούν σε αυτό που αποκαλούν «κλιμάκωση» από τη Ρωσία, αναφερόμενοι στην κίνηση της Μόσχας να καλέσει περίπου 300.000 έφεδρους για να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ανώνυμος ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ότι είναι «απίθανο» να υπάρξει κάποια δραματική αύξηση στη ροή όπλων προς το Κίεβο ή πως τυχόν νέα ταμπού θα σπάσουν από τη Δύση όσον αφορά τους τύπους όπλων που θα σταλούν.

Είναι επειδή οι ΗΠΑ είναι προσεκτικές στο να προκαλέσουν μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία παρέχοντας πιο προηγμένα όπλα και τα αποθέματα βασικών όπλων της ίδιας της ΕΕ τώρα εξαντλούνται, εξήγησε.

Τέσσερις αξιωματούχοι είπαν στο Bloomberg ότι δεν είδαν καμία ένδειξη πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ετοιμάζονται να παραχωρήσεων σε νέο γύρο παράδοσης όπλων στην Ουκρανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail