Θέμα επιστροφής εδαφών από την Τσεχία ανοίγει στην Πολωνία

RIA Novosti / Philip Klimashevsky
Freepen.gr - Η πολωνική κυβέρνηση μπορεί σύντομα να υποβάλει εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Τσεχίας, γράφει η Rzeczpospolita.

"368,44 εκτάρια - αυτό ακριβώς θα πρέπει να επιστρέψει η Πράγα στη Βαρσοβία. Μιλάμε για αντιστάθμιση της διαίρεσης των πολωνο-τσεχοσλοβακικών συνόρων τη δεκαετία του 1950 που ήταν δυσμενής για την Πολωνία", αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή, ο Jan Olbricht, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το κόμμα Civic Platform, επέκρινε αυτήν την πρωτοβουλία.

«Η στιγμή που η Ευρώπη και ο κόσμος βρίσκονται λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν είναι κατάλληλη για την επίλυση αμφισβητούμενων ζητημάτων με τους γείτονες», είπε ο πολιτικός.

Σε απάντηση, ο Jarosław Krajewski, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη της Πολωνίας , είπε ότι "δεν θα υπάρξει ποτέ καλή στιγμή για την επιβολή των αιτημάτων".


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail