Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου

Freepen.gr -
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να παράσχει στην Τουρκία έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου, το οποίο ρέει στη χώρα του κανονικά.

«Είχα μια συζήτηση για την τιμή (του φυσικού αερίου)», είπε ο Ερντογάν στο αεροπλάνο του όταν επέστρεφε από ένα τριήμερο ταξίδι στα Βαλκάνια, μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. «Αν η προσέγγιση του Πούτιν είναι θετική, θα δει το φως της δημοσιότητας».

Ο Ερντογάν είπε ότι το πρόβλημα της κυβέρνησής του ήταν να παρέχει στους πολίτες ενέργεια σε προσιτή τιμή. Αντιμετωπίζει προεδρικές και βουλευτικές εκλογές μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους. Στην Ευρώπη, είπε, θα υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες αυτόν τον χειμώνα και το οικονομικό κόστος των τιμών του φυσικού αερίου θα είναι πολύ υψηλό.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι επενδυτές από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο τώρα «χτυπούν την πόρτα μας» για να βάλουν χρήματα στην Τουρκία. Υπάρχουν εταιρείες σε θέση να επενδύσουν κεφάλαια 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσέθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail