Την τελευταία εβδομάδα κάναμε αρκετά βήματα προς έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία

Είμαι τόσο τρομοκρατημένος με αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία αυτή την στιγμή. Ο κόσμος χρειάζεται απεγνωσμένα την ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά αντ' αυτού και οι δύο πλευρές πάνε μέχρι το λαιμό. Οι Ρώσοι και οι δυτικές δυνάμεις είναι και οι δύο απολύτως αποφασισμένοι να κερδίσουν στην Ουκρανία, και έτσι τώρα γινόμαστε μάρτυρες ενός πολύ επικίνδυνου chicken παιχνιδιού που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε πυρηνική σύγκρουση. Οι δυτικοί ηγέτες φαίνονται αρκετά βέβαιοι ότι οι Ρώσοι μπλοφάρουν και πως δεν υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν πραγματικά πυρηνικά όπλα, αν στριμωχτούν σε μια γωνία. Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι ηγέτες φαίνεται να πιστεύουν πως υπάρχει ένα όριο ως προς το πόσο μακριά θα φτάσουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ για να στηρίξουν την Ουκρανία. Τι γίνεται όμως αν και οι δύο πλευρές κάνουν λάθος;

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μια σειρά λανθασμένων υπολογισμών οδήγησε σε αυτόν τον πόλεμο, και ένας άλλος λάθος υπολογισμός ανέτρεψε μια ειρηνευτική συμφωνία που οι Ρώσοι ήταν έτοιμοι να συμφωνήσουν να υποστηρίξουν τον Απρίλιο …

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δε γνωρίζουν πόσο κοντά έφτασαν η Ρωσία και η Ουκρανία στον τερματισμό του τρέχοντος πολέμου τον Απρίλιο.

Την περασμένη 27η Μαρτίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι είπε στους ανθρώπους του «Ο στόχος μας είναι προφανής – η ειρήνη και η αποκατάσταση της κανονικής ζωής στην πατρίδα μας το συντομότερο δυνατό».

Υπαινίχθηκε αυτό που δεν ειπώθηκε: Η Ουκρανία και η Ρωσία, με τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας-μέλους του ΝΑΤΟ, κατέληξαν σε ένα δοκιμαστικό ειρηνευτικό σχέδιο δεκαπέντε σημείων για τον τερματισμό του πολέμου που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα.

Βασικά σημεία ήταν η απόσυρση της Ρωσίας από όλη την Ουκρανία εκτός από το αποσχισθέν Ντονμπάς και την Κριμαία. Η Ουκρανία θα μεταβιβάσει τη μελλοντική ένταξη στο ΝΑΤΟ, δεσμευόμενη για ουδετερότητα μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Το Ντονμπάς και η Κριμαία θα υποστούν πολιτική μετάβαση με βάση την αυτοδιάθεση που θα αναγνωριστεί και από τους δύο μαχητές. Η ασφάλεια της Ουκρανίας θα ήταν εγγυημένη από τις γειτονικές χώρες, αλλά δεν θα εισέλθουν ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία.



Η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι άλλες δυτικές δυνάμεις έπεισαν την Ουκρανία να απορρίψει τη συμφωνία.

Ήθελαν αυτόν τον πόλεμο και νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να τον κερδίσουν.

Για μήνες τα πράγματα έμοιαζαν πολύ ζοφερά. Οι Ρώσοι έπαιρναν σταθερά εδάφη και ο αριθμός των Ουκρανών νεκρών συνέχιζε να συσσωρεύεται.

Αλλά τώρα οι Ουκρανοί βρήκαν ξαφνικά μια τεράστια πηγή νέου ανθρώπινου δυναμικού και εξαπέλυσαν μια εκπληκτική αντεπίθεση που έχει καταλάβει με επιτυχία μια τεράστια έκταση που οι Ρώσοι είχαν καταλάβει στο παρελθόν…

Η εκπληκτική επίθεση του ουκρανικού στρατού έλαβε δυναμική τη Δευτέρα, ανακτώντας αρκετά ακόμη βορειοανατολικά χωριά και αναγκάζοντας την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή.

Ένας Ρώσος αξιωματούχος στην περιοχή του Χάρκοβο είπε πως οι ουκρανικές δυνάμεις ξεπέρασαν τον αριθμό των ρωσικών στρατευμάτων κατά 8 προς 1 και είχαν εισχωρήσει στα ρωσικά σύνορα. Ο Βιτάλι Γκάντσεφ δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 τη Δευτέρα «η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε ώρα».

Αφού υπέστησαν τέτοιες συγκλονιστικές απώλειες κατά τη διάρκεια του πολέμου, πώς μπόρεσαν οι Ουκρανοί να βρουν ξαφνικά αρκετά πτώματα για να ξεπεράσουν τους Ρώσους κατά 8 προς 1 σε αυτήν την περιοχή του μετώπου;

Ο Βιτάλι Γκάντσεφ, Ρώσος αξιωματούχος στην περιοχή του Χάρκοβο, είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην επαρχία ήταν «οκτώ φορές περισσότερα». Είπε επίσης, χωρίς να παρέχει στοιχεία, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν ενισχυθεί από «δυτικούς μισθοφόρους» .

Και αυτή την στιγμή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με βίντεο μαχητών που εμπλέκονται στην αντεπίθεση που φαίνεται να έχουν πολύ έντονες αμερικανικές προφορές

Από την αρχή του πολέμου, υπήρχαν πάντα μερικοί δυτικοί μαχητές στην Ουκρανία.

Τώρα όμως φαίνεται ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες από αυτούς.

Ορισμένες ρωσικές πηγές ισχυρίζονται ότι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην κορυφή της λόγχης αυτής της νέας αντεπίθεσης.

Φυσικά οι δυτικοί ηγέτες θα το αρνούνταν εντελώς αυτό.

Άρα η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε πραγματικά τι συμβαίνει.

Αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Ουκρανία έχει ξαφνικά μεγάλο αριθμό στρατιωτών υψηλής εκπαίδευσης και υψηλών ικανοτήτων που προσφέρουν στους Ρώσους ό,τι μπορούν να αντέξουν.

Εάν στρατιωτικές μονάδες από τις δυτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κρυφά στην Ουκρανία, αυτό θα αντιπροσώπευε μια τεράστια κλιμάκωση.

Σε απάντηση στην αντεπίθεση, οι Ρώσοι έπληξαν σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε όλη την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ

Ένα σοκαριστικό νέο βίντεο πιστεύεται ότι δείχνει μια τεράστια έκρηξη σε ουκρανικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής μετά από επίθεση ρωσικού πυραύλου που βύθισε την περιοχή στο σκοτάδι.

Το βίντεο δείχνει την έκρηξη στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας CHPP-5 του Χάρκοβο, που ακολουθείται από ένα καταστροφικό ωστικό κύμα που κυματίζει προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ συγκλονίζει το σπίτι στο οποίο στέκεται το άτομο που κινηματογραφεί.

Άλλα βίντεο δείχνουν επιθέσεις σε αρκετούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι συλλογικά διακόπτουν το ρεύμα σχεδόν στο ένα τρίτο της Ουκρανίας.

Μέχρι αυτό το σημείο του πολέμου, οι Ρώσοι είχαν αποφύγει να κυνηγήσουν κρίσιμες μη στρατιωτικές υποδομές, όπως σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Αυτές οι επιθέσεις αντιπροσωπεύουν επίσης μια μαζική κλιμάκωση.

Παράλληλα μεγάλες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τα υπουργεία Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πυροβολικό και τα UAV του Αζερμπαϊτζάν στόχευσαν τοποθεσίες στη Βαρδένη, το Γκόρις, το Σοτκ και το Τζερμούκ στην ανατολική Αρμενία.

Είμαι πεπεισμένος πως το Αζερμπαϊτζάν ενθαρρύνθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν να το κάνει αυτό.

Η Ρωσία έχει δεσμευτεί να προστατεύει την Αρμενία, και αν αυτή η σύγκρουση αναζωπυρωθεί, θα ανάγκαζε τους Ρώσους να εκτρέψουν πόρους από την Ουκρανία.

Και οι δύο πλευρές απλώς κλιμακώνουν τα πράγματα, νομίζοντας πως η άλλη πλευρά τελικά θα αναγκαστεί να υποχωρήσει.

Τι γίνεται όμως αν αυτό δε συμβεί ποτέ;

Πολλοί κορυφαίοι πολιτικοί των ΗΠΑ έχουν δηλώσει δημόσια ότι το μόνο αποδεκτό τέλος του πολέμου είναι η πλήρης απελευθέρωση της Ουκρανίας.

Και οι Ρώσοι πολιτικοί λένε παρόμοια πράγματα. Για παράδειγμα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μόλις είπε πως «η ολοκληρωτική παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου με τους όρους της Ρωσίας» είναι ο στόχος.

Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας απέρριψε τη Δευτέρα αναφορές για κέρδη της Ουκρανίας και προειδοποίησε ότι το Κρεμλίνο μπορεί να απαιτήσει τελικά την «ολική παράδοση» του καθεστώτος του Κιέβου. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τώρα αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του έθνους του, αναφέρθηκε στην άρνηση του Ζελένσκι να διεξαγάγει διάλογο «με αυτούς που έθεσαν τελεσίγραφα».

«Τα τρέχοντα «τελεσίγραφα» είναι μια προθέρμανση για τα παιδιά, μια προεπισκόπηση των απαιτήσεων που πρέπει να γίνουν στο μέλλον», είπε ο Μεντβέντεφ. «Αυτός (ο Ζελένσκι) τις γνωρίζει: την ολοκληρωτική παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου με τους όρους της Ρωσίας».

Γιατί πρέπει να είναι έτσι;

Και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να ακολουθήσουν έναν δρόμο που θα μπορούσε πολύ εύκολα να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο .

Αυτό είναι τρέλα.

Γιατί δεν μπορούν και οι δύο πλευρές να καθίσουν και να καταλήξουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία παρόμοια με αυτή που είχε σχεδόν συμφωνηθεί τον Απρίλιο;

Θα γλιτώσουν αμέτρητες ζωές και θα ήταν ένα τεράστιο όφελος για την παγκόσμια οικονομία.

Δυστυχώς, μια τέτοια ειρηνευτική συμφωνία δεν πρόκειται να συμβεί.

Και οι δύο πλευρές έχουν πλέον εντελώς εμμονή με τη νίκη, και έτσι συνεχίζουμε να βαδίζουμε όλο και πιο κοντά σε μια κατακλυσμιαία πυρηνική αναμέτρηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail