Η Ουκρανία έχει φέρει τον κόσμο στο χείλος της «πυρηνικής καταστροφής» – Μόσχα

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
Freepen.gr -
Οι επιθέσεις της Ουκρανίας στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε δημιουργούν έναν απαράδεκτο κίνδυνο, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν. Η Μόσχα θα ενεργήσει για να αποτρέψει μια καταστροφή, ενώ οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για την πιθανή ζημιά στην Ουκρανία και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Οι τρομοκρατικές ενέργειες του Κιέβου φέρνουν τον κόσμο στο χείλος μιας πυρηνικής καταστροφής. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», είπε ο Βολοντίν, ανοίγοντας τη φθινοπωρινή συνεδρίαση του νομοθετικού σώματος.

Ενώ οι ΗΠΑ μπορεί να είναι πολύ μακριά από το εργοστάσιο, «οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη πρόκειται να υποφέρουν» σε περίπτωση έκλυσης ραδιενέργειας, σημείωσε ο Volodin, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα κοινοβούλια της ΕΕ σιωπούν για την απειλή, αλλά πολλά άλλα κράτη συμμερίζονται την ανησυχία της Ρωσίας για την κατάσταση.

Η Ρωσία ελέγχει τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης από τον Μάρτιο. Οι επιθέσεις στην εγκατάσταση ξεκίνησαν τον Ιούλιο, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να τεκμηριώνει περισσότερες από 30 επιθέσεις πυροβολικού και drones, καθώς και δύο απόπειρες Ουκρανών κομάντος να εισβάλουν στο εργοστάσιο. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail