Πώς θα μπορούσε η ένταξη στη Ρωσία να βοηθήσει τμήματα της πρώην Ουκρανίας;

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στο λαό της Ρωσίας και έκανε αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις. Ενημέρωσε τους πολίτες για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία και ανακοίνωσε επίσης μια άμεση μερική επιστράτευση εν μέσω αυξανόμενων επιθέσεων των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου, που στόχευαν κυρίως τους πληθυσμούς των DNR, LNR, καθώς και των περιοχών Kherson και Zaporozhye. Οι περιοχές εξέφρασαν σαφή πρόθεση να ενταχθούν στη Ρωσία και τώρα υπόκεινται σε αντίποινα από τη νεοναζιστική χούντα. Αυτά τα εγκλήματα πολέμου δεν είναι καθόλου απροσδόκητα, καθώς οι ρωσόφωνοι που ζουν στις ανατολικές, νοτιοανατολικές, νότιες και νοτιοδυτικές περιοχές της Ουκρανίας έχουν συχνά αναφερθεί ως «Untermenschen» (ή «υπάνθρωποι») από την υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ νεοναζιστική κλίκα που κατέλαβε την Ουκρανία το 2014.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι βομβαρδισμοί και άλλες μορφές επιθέσεων εναντίον αμάχων στο Donbass είναι καθημερινό φαινόμενο εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Περίπου 15.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί με αυτόν τον τρόπο μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την αντεπίθεσή της ενάντια στην έρπουσα καταπάτηση του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου δεν σταμάτησαν ποτέ να βομβαρδίζουν την DNR και την LNR, αν και η τελευταία έχει απελευθερωθεί πλήρως, αναιρώντας στον εχθρό την ευκαιρία να πραγματοποιήσει εκτεταμένες επιθέσεις πυροβολικού. Ωστόσο, το Ντόνετσκ βρίσκεται υπό σχεδόν συνεχείς επιθέσεις πυροβολικού, ειδικά τους τελευταίους μήνες, αφού η πολιτική Δύση (κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες) έστειλε νέα συστήματα πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων των HIMARS. Για να σώσει τον πληθυσμό, η Ρωσία εκκένωσε εκατομμύρια ανθρώπους από αυτές τις περιοχές και πέρα ​​από αυτές (συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Kharkov και Kherson).

Όλα αυτά είτε έχουν διαταράξει σοβαρά είτε έχει σταματήσει εντελώς οποιαδήποτε σημαντική οικονομική δραστηριότητα σε αυτές τις περιοχές, επιπλέον του γεγονότος ότι άλλες δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν υπό συνθήκες πολέμου ή δε λειτουργούν καθόλου. Με αυτόν τον τρόπο, το καθεστώς του Κιέβου έδειξε πως δε θεωρεί μόνο εχθρικό το λαό του Ντονμπάς, αλλά ακόμη και εκείνους που ζουν σε άλλες περιοχές όπου έχασε τον έλεγχο, είτε πρόκειται για τις περιοχές Kherson, Zaporozhye ή Kharkov. Οι ρωσικές μονάδες αεράμυνας που αναπτύσσονται σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές έχουν καταρρίψει δεκάδες πυραύλους που εκτοξεύονται καθημερινά από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, γεγονός που εμποδίζει τον αριθμό των θυμάτων να είναι εκθετικά υψηλότερος. Ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίζονται και δεν περιορίζονται μόνο σε βομβαρδισμούς, αλλά περιλαμβάνουν επίσης τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλες μορφές ανατροπής που στοχεύουν στη διατάραξη της ζωής των ντόπιων.

Για να αποφευχθούν όλα αυτά, οι τοπικές διοικήσεις των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και των περιοχών Zaporozhye (που λειτουργεί επί του παρόντος στην πόλη Melitopol) και Kherson αποφάσισαν να διεξαγάγουν δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι ψηφοφορίες θα γίνουν από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Το καθεστώς του Κιέβου έχει ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία εκφοβισμού του, στοχεύοντας αμάχους και στέλνοντας τάγματα θανάτου για να δολοφονήσουν όποιον θεωρεί ότι συνδέεται με την οργάνωση των δημοψηφισμάτων. Τουλάχιστον δώδεκα άτομα από τις πολιτικές διοικήσεις των περιοχών Kherson και Zaporozhye έχουν ήδη σκοτωθεί με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ απίθανο να αλλάξει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ειδικά τώρα που η υπομονή της Ρωσίας έχει εξαντληθεί.

Η ασφάλιση αυτών των περιοχών, η απομάκρυνση των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου και η πρόληψη πυροβολικού και τρομοκρατικών επιθέσεων είναι η προτεραιότητα που απαιτεί επίσης πολύ περισσότερα στρατεύματα από αυτά που έχουν ήδη αναπτυχθεί σε αυτές τις περιοχές. Έτσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε επιστράτευση χαμηλού επιπέδου που θα περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες νέους στρατιώτες. Σύμφωνα με διάφορες αναφορές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, έως και 300.000 επιπλέον στρατιώτες θα κινητοποιηθούν και πιθανότατα θα σταλούν στις τέσσερις περιοχές για να διατηρήσουν την ασφάλεια και να βοηθήσουν τις ρωσικές μονάδες που βρίσκονται ήδη εκεί. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, τα νέα στρατεύματα θα περιλαμβάνουν εφέδρους με προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία. Αυτή η ομάδα επιστράτευσης χαμηλού επιπέδου αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 1% της πλήρους ικανότητας κινητοποίησης της Ρωσίας.



Δεν είναι ακόμη σαφές πώς και πού ακριβώς θα αναπτύξει ο ρωσικός στρατός αυτές τις πρόσθετες δυνάμεις, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα χρειαστούν ορισμένες αντεπιτιθέμενες ενέργειες για την εκδίωξη των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου από τις περιοχές Kherson και Zaporozhye, καθώς και από τα κατεχόμενα μέρη της DNR. Αυτές οι ενέργειες είναι πιθανότατα η προτεραιότητα για να σταματήσουν οι σχεδόν συνεχείς σφοδροί βομβαρδισμοί, καθώς και για να αποτραπεί η τρομοκράτηση των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου στους «μη συμμορφούμενους» ντόπιους στις περιοχές που εξακολουθούν να ελέγχουν. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να αποτρέψει ή τουλάχιστον να διαταράξει τις ενέργειες των προαναφερθέντων τμημάτων θανάτου που δρουν στις περιοχές που έχουν ήδη απελευθερωθεί.

Σύμφωνα με την τοπική διοίκηση της περιοχής Zaporozhye, αργά το βράδυ της Τετάρτης, σημειώθηκε έκρηξη κοντά στην κεντρική αγορά στη Μελιτόπολη. Η έκρηξη σημειώθηκε σε κατάστημα ρούχων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα. Παρόμοιες επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές και κατοίκους της περιοχής έχουν αναφερθεί και στις δύο πρώην ουκρανικές περιοχές εκτός από τον τακτικό βομβαρδισμό της DNR. Εκτός από την αποτροπή της περαιτέρω παράλογης σφαγής αμάχων, η Ρωσία θα χρειαστεί να εξασφαλίσει τις προαναφερθείσες περιοχές για να επιτρέψει στους ντόπιους να αρχίσουν επιτέλους να ζουν κανονικές ζωές. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να εκπληρωθούν άλλοι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και περιλαμβάνουν περιοχές πολύ πέρα ​​από τις περιοχές Donbass, Kherson και Zaporozhye, καθώς υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι που εξακολουθούν να ζουν κάτω από το τζάκποτ της νεοναζιστικής χούντας στο Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail