Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να μεταφέρουν βιολογικά προγράμματα από την Ουκρανία σε άλλα μετασοβιετικά κράτη

Freepen.gr - Το Πεντάγωνο σκοπεύει να μεταφέρει προγράμματα βιολογικής έρευνας από την Ουκρανία σε μετασοβιετικές δημοκρατίες, χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής το συντομότερο δυνατό για να κινηθεί κοντά στα ρωσικά σύνορα, δήλωσε το Σάββατο ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, αρχηγός των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

"Το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να μεταφέρει σύντομα τα προγράμματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί στην Ουκρανία σε άλλα μετασοβιετικά κράτη, καθώς και σε κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Βουλγαρία, η Τσεχία και τα κράτη της Βαλτικής.

Η διεύρυνση του δικτύου βιολογικών εργαστηρίων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη και αποθήκευση εξαρτημάτων βιολογικών όπλων, αποτελεί απειλή για την στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σε αντίθεση με τα πυρηνικά όπλα που οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν στα εδάφη των συμμάχων του ΝΑΤΟ, αυτή η πολιτική της συμμαχίας στον βιολογικό τομέα καθιστά πιθανό να κλείσει ανεξέλεγκτα τα σύνορά μας», είπε.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail