Οι Τούρκοι καλούνται να χρησιμοποιήσουν την κρίση φυσικού αερίου της ΕΕ για δικό τους όφελος

smuldur / pixabay
Freepen.gr -
Ένα εκατομμύριο πολίτες της ΕΕ πρόκειται να περάσουν το χειμώνα στην Τουρκία εν μέσω της διαφαινόμενης ενεργειακής κρίσης στις χώρες τους, δήλωσε ο Γιγίτ Μπουλούτ, επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τους συμπατριώτες του να στρέψουν την κατάσταση προς όφελός τους.

Γράφοντας στο Twitter το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Bulut είπε ότι «τουλάχιστον 1 εκατομμύριο πολίτες της ΕΕ, των οποίων το φυσικό αέριο είχε διακοπεί, ανέλαβαν δράση για να περάσουν αυτόν τον χειμώνα στην Τουρκία».

Καθώς τα ξενοδοχεία σε μεγάλες τουρκικές πόλεις, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και η Αττάλεια, θα είναι γεμάτα αυτόν τον χειμώνα, εξήγησε ο προεδρικός σύμβουλος, οι Ευρωπαίοι θα είναι απασχολημένοι με την αγορά ή την ενοικίαση σπιτιών. Ως εκ τούτου, κάλεσε τους Τούρκους να κάνουν χρήση μιας κατάστασης που, κατά τη γνώμη του, είναι εκδήλωση «θείας δικαιοσύνης».

“Μην πουλάτε πολύ φθηνά, έχουν ανάγκη!” είπε ο Μπουλούτ.

Οι δηλώσεις του έγιναν καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες προετοιμάζονται για αυτό που ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Josep Borrell περιέγραψε ως «μια τέλεια καταιγίδα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail