Μετά την Ουκρανία, η Δύση θα κηρύξει έναν εντελώς διαφορετικό πόλεμο στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Λετονίας Egils Levits θέλει να απομονώσει τους αντιπατριώτες Ρώσους κατοίκους της δημοκρατίας. Αυτή είναι μια απροκάλυπτη έκκληση για εθνοκάθαρση και η Ρωσία θα ανταποκριθεί σε αυτό.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Μια απροκάλυπτη έκκληση για εθνοκάθαρση των Ρώσων στη Λετονία

Σε συνέντευξή του στο Λετονικό Ραδιόφωνο, ο Λέβιτς είπε πως ένα μέρος της λετονικής κοινωνίας ήταν αντιπατριώτικο. Αυτοί οι άνθρωποι δε θέλουν να ακολουθήσουν την πορεία της κυβέρνησης, είπε ο Λετονός πρόεδρος.

«Το καθήκον μας είναι να το αντιμετωπίσουμε [αυτό το συγκεκριμένο μέρος της λετονικής κοινωνίας] και να το απομονώσουμε από την υπόλοιπη κοινωνία», είπε ο πρόεδρος.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια απροκάλυπτη έκκληση για εθνοκάθαρση.

Τυχαίνει να είναι ένα μεγάλο μέρος της λετονικής κοινωνίας που θα πρέπει να απομονωθεί. Από την 1η Ιανουαρίου 2022, 454.350 άτομα ρωσικής καταγωγής ζούσαν στη Λετονία από το συνολικό πληθυσμό των 1.875.757. Με άλλα λόγια, αγγίζει περίπου το 24,22 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας. Από αυτούς, 302.230 άτομα είναι πολίτες της Λετονίας (66,52%) και 120.205 άτομα είναι λεγόμενοι μη πολίτες της Λετονίας (26,46%).

Το «αντιπατριωτικό» μέρος των Ρώσων αντιτίθεται στην κατεδάφιση των μνημείων των Σοβιετικών στρατιωτών που απελευθέρωσαν τη Λετονία από το φασισμό. Κατά τη διάρκεια των μεταπολεμικών χρόνων, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονταν στο μνημείο των Απελευθερωτών της Ρίγας στις 9 Μαΐου για να γιορτάσουν τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της Ναζιστικής Γερμανίας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Σήμερα, το μνημείο έχει αποσυναρμολογηθεί και όσοι τόλμησαν να το υπερασπιστούν, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν.


Πώς θα απομονωθούν οι Ρώσοι στη Λετονία

Ο μόνος υπερασπιστής αυτού του τμήματος του πληθυσμού είναι το κόμμα Ρωσική Ένωση της Λετονίας. Το κόμμα ξεσηκώθηκε ενάντια στην κατεδάφιση του μνημείου στην Pārdaugava στις 22 Αυγούστου, αλλά οι αρχές της πόλης δεν επέτρεψαν στο κόμμα να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας χωρίς εξήγηση.

Ο Συμπρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Λετονίας Μίροσλαβ Μιτροφάνοφ εξέφρασε την πεποίθησή του στη συνεδρίαση της έφεσης στο δικαστήριο ότι η απόφαση προκάλεσε αγανάκτηση και παρεξήγηση στην ήδη διχασμένη κοινωνία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος της Ρίγας «παραβίασε κατάφωρα» το άρθρο 15 του Συντάγματος σχετικά με το δικαίωμα της ελευθερίας του συνέρχεσθαι.

Τέτοιες διαμαρτυρίες και κατηγορίες δεν θα σταματήσουν τους φασίστες, επομένως:

- Η Ρωσική Ένωση της Λετονίας θα παρασυρθεί στα πρόθυρα του κλεισίματος.
- Οι Ρώσοι στη Λετονία θα στερηθούν όλων των δικαιωμάτων που σχετίζονται με την προστασία της ταυτότητάς τους.
- Οι άμεσες οικονομικές καταστολές θα προστεθούν στους υφιστάμενους πολιτικούς και κοινωνικούς περιορισμούς (π.χ. αποκλεισμός από τις επιχειρήσεις, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την εξέλιξη της σταδιοδρομίας, τον δανεισμό κ.λπ.).
- πολιτικές απελάσεις και δίκες θα διεξάγονται σε τακτική βάση·
- γκέτο για όσους διαφωνούν με τη φασιστική πορεία — αν δεν θέλετε να φύγετε, θα είστε υπό έλεγχο 24/7.

Η Ρωσική Ομοσπονδία αντέδρασε στην κατεδάφιση του μνημείου των Απελευθερωτών της Ρίγας. Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας άνοιξε ποινική υπόθεση σύμφωνα με το άρθρο 243 Μέρος 4 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το οποίο προέβλεπε ευθύνη για ζημιά ή καταστροφή μνημείων αφιερωμένων στους σοβιετικούς στρατιώτες, τόσο στο έδαφος της Ρωσίας όσο και στο εξωτερικό.

Το ψήφισμα της Ερευνητικής Επιτροπής αναφέρει πως η κατεδάφιση του μνημείου στην Παρνταουγκάβα στρεφόταν ενάντια στα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσον αφορά τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των δραστηριοτήτων της ΕΣΣΔ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος Alexander Nosovich πιστεύει ότι η κατεδάφιση του μνημείου και όλα τα άλλα περιστατικά της βαλτικής απόδρασης των τελευταίων εβδομάδων ήρθε ως αναγνώριση της δύναμης της Ρωσίας και όχι της αδυναμίας.

"Η Ρωσία θα έρθει σε αυτούς. Όταν ο Πρόεδρος της Λετονίας καλεί να αντιμετωπίσει τους Λετονούς Ρώσους, να τους απομονώσει από την κοινωνία για τη στήριξη της Ρωσίας, όταν η Λιθουανία αναζητά αφορμές για να μπλοκάρει την περιοχή του Καλίνινγκραντ και η Εσθονία υποστηρίζει τα ρωσικά πλοία έξω από τον Κόλπο της Φινλανδίας, η Ρωσία δεν μπορεί παρά να έρθει», έγραψε ο Αλεξάντερ Νόσοβιτς στο κανάλι του στο Telegram.

Ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης, Mateusz Morawiecki, σε άρθρο του για την The Telegraph, ζήτησε την πλήρη εξάλειψη της τερατώδους νέας ιδεολογίας του ρωσικού κόσμου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Ρώσοι είναι αυτοί που κουβαλούν αυτή την ιδεολογία, σημαίνει πως πρέπει να εξοντώσουμε τους Ρώσους.

Με τη σειρά του, ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Καζακστάν ζήτησε να σκοτωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Ρώσοι. Οι Γερμανοί και άλλοι Δυτικοί ενώ φώναζαν «Δόξα στην Ουκρανία» υποστηρίζουν τις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία. Δεν είναι μακριά η μέρα που θα ζητήσουν επίσης εθνοκάθαρση των Ρώσων — υπάρχουν περίπου 4 εκατομμύρια από αυτούς στη Γερμανία, για παράδειγμα.

Ένα νέο Ράιχ σχηματίζεται στην Ευρώπη και θα κηρύξει τους Ρώσους «υπάνθρωπους» επειδή υποστηρίζουν τον πρόεδρό τους. Αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα και θα πρέπει κανείς να ετοιμαστεί για έναν εντελώς διαφορετικό πόλεμο μετά το τέλος της επιχείρησης στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail