Τα αποθέματα όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαντλούνται, λέει ο επικεφαλής διπλωμάτης

Freepen.gr - Τα αποθέματα όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαντλούνται καθώς οι χώρες μέλη συνεχίζουν να στέλνουν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στην οποία συμμετείχαν ευρωβουλευτές, ο Μπορέλ προέτρεψε τα κράτη μέλη να συντονίσουν καλύτερα τις δαπάνες τους για στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Τα στρατιωτικά αποθέματα των περισσότερων κρατών μελών ήταν, δεν θα έλεγα εξαντλημένα, αλλά εξαντλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, επειδή παρέχαμε πολλές δυνατότητες στους Ουκρανούς. Πρέπει να αναπληρωθούν. Ο καλύτερος τρόπος για αναπλήρωση είναι να το κάνετε μαζί. Θα είναι φθηνότερο», ανακοίνωσε, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Μπορέλ παραδέχτηκε ότι η ΕΕ θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας πριν από ένα χρόνο, μήνες πριν η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή, αφού πολλά κράτη μέλη ζήτησαν μια τέτοια επιχείρηση.

«Δυστυχώς, δεν το κάναμε και σήμερα το μετανιώνουμε. Λυπούμαστε που τον Αύγουστο του περασμένου έτους δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτό το αίτημα, δεν εκπληρώσαμε αυτό το αίτημα», είπε επίσης ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail