Πώς άλλαξε ο πόλεμος σε μια νύχτα

(Screenshot/kremlin.ru)
Από την σκοπιά της Ρωσίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία μέχρι τώρα ήταν μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που αποσκοπούσε στην υπεράσπιση των αυτοανακηρυγμένων ανεξάρτητων δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ. 

Του Joe Lauria - Consortium News / Παρουσίαση Freepen.gr

Επί οκτώ χρόνια η Μόσχα απέρριπτε τις παρακλήσεις του Ντονμπάς να αναγνωρίσει αυτές τις δημοκρατίες. Τώρα η Ρωσία είναι έτοιμη να τις απορροφήσει ως μέρος της ίδιας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μαζί με τις περιοχές Kherson και Zaporozhye.

Την Τετάρτη στη Μόσχα ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα σε αυτά τα τέσσερα μέρη για να αποφασιστεί εάν θα ενταχθούν στη Ρωσία από αυτήν την Παρασκευή έως την επόμενη Τετάρτη. Μετά από αυτό, η ρωσική Δούμα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα και θα προσαρτήσει επίσημα αυτά τα εδάφη στη Ρωσία.

Όλα αυτά αναμένεται να συμβούν και μόλις λάβουν χώρα, το παιχνίδι στο πεδίο της μάχης θα αλλάξει δραματικά. Από την σκοπιά της Ρωσίας, δε θα βοηθά πλέον την πολιτοφυλακή των ανεξάρτητων δημοκρατιών με ρωσικές τακτικές μονάδες κατά των επιθέσεων της Ουκρανίας. Τώρα θα υπερασπίζεται το ρωσικό έδαφος, ενάντια στις επιθέσεις της Ουκρανίας. [Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι κινητοποιεί 300.000 έφεδρους και άλλους στρατιώτες με εμπειρία μάχης].

Ο Πούτιν δεν απείλησε με επιθετικό πυρηνικό πόλεμο καθώς τα σχόλιά του στη Δύση διαψεύδονται, αλλά είπε ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί το δικό της έδαφος με πυρηνικά όπλα εάν χρειαστεί. Δεν είναι γνωστό ποιο επίπεδο ουκρανικής επίθεσης εναντίον αυτού που η Ρωσία θα θεωρούσε τώρα δικό της έδαφος θα χρειαζόταν για να υπάρξει μια τέτοια απάντηση.

Αλλά η προειδοποίηση για τα πυρηνικά σίγουρα θα κάνει τους σχεδιαστές του Πενταγώνου για τα ουκρανικά στρατεύματα να σκεφτούν δύο φορές αν θα ξεκινήσουν μεγάλες επιθέσεις για την ανακατάληψη του ουκρανικού εδάφους από τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail